Mark Cavendish z zvezdniškim vlakom, Uran zapušča Sky

Mark Cavendish z zvezdniškim vlakom, Uran zapušča Sky
02.08.2013 AVTOR: D. Z.
Omega Pharma Quick Step se je okrepila s tremi izjemnimi kolesarji. Dva sta sprinterja, in sicer Mark Renshaw in Alessandro Petacchi, tretji pa je Skyev Rigoberto Uran.

Uran kot kapetan v Omego Pharmo
Kot je menedžer ekipe Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre dejal že med dirko po Franciji, je za prihodnjo sezono še okrepil sprinterski vlak za Marka Cavendisha, obenem pa si očitno želi tudi boljših rezultatov v skupnem seštevku na tritedenskih dirkah. In zato bo v sezoni 2014 član belgijskega moštva tudi Kolumbijec Rigoberto Uran, letos še kolesar moštva Sky.

»Zadovoljen sem, da bom lahko dirkal v taki ekipi in da bom lahko prispeval k njeni rasti. Že takoj, ko sem prišel v Evropo sem bil blizu podpisa pogodbe s to ekipo, vendar je potem vse splavalo po vodi. Po nekaj letih so se naše poti spet srečale. Skyu se zahvaljujem za vse, a zdaj se mi odpira novo poglavje v moji karieri in komaj čakam, da ga začnem, « je dejal Uran, ki v teh dneh nastopa na dirki po Poljski.

26-letni Kolumbijec je letos dobil eno izmed etap na dirki po Italiji, kjer je zasedel tudi končno drugo mesto. Lani je bil drugi na olimpijskih igrah. »Uran bo našo ekipo okrepil, vsaj kar se tiče največjih tritedenskih dirk. Je vrhunski kolesar in o njegovi nadarjenosti je škoda izgubljati besede. Pri nas bo našel pravo vzdušje in skupino kolesarjev, ki mu bodo pripravljeni pomagati. Obenem bo z izkušnjami lahko pomagal mladim, kot je Michal Kwiatkowski, « je dejal prej omenjeni Lefevre.

Mark Renshaw se vrača h Cavendishu
Belgijec ne skriva dejstva, da ima na razpolago ogromno denarja in zato je v moštvo pripeljal še Marka Renshawa. Med leti 2009 in 2011 že člana sprinterskega vlaka Marka Cavendisha. Takrat pri moštvu HTC Columbia, zdaj pa se bo Avstralec spet povsem posvetil nalogam pomočnika.

»To je ena izmed najboljših ekip na svetu in tega, da bom postal del te ekipe, se že veselim. Užival bom tudi ob ponovnem dirkanju z Markom Cavendishem. To bo velika vrnitev v vlogo pomočnika, « je dejal 30-letni kolesar.

Petacchi kot pomočnik
Že letos pa bo za ekipo vozil Alessandro Petacchi. Italijan je aprila napovedal upokojitev, vendar samo zato, da bi iz Lampreja čim prej prestopil v belgijsko ekipo.

Ker je to bilo proti pravilom, saj se prestopni rok začne s 1. avgustom, je Mednarodna kolesarska zveza to preprečila. Zdaj se Petacchi vendarle lahko vrne iz pokoja in tako bo Italijan postal še eden izmed serije pomočnikov v Cavendishevem sprinterskem vlaku.

Značke: Cestno
Komentarji
kink-konk 02.08.2013 12:59

Alessandro Petacchi

LukecKukec 03.08.2013 10:58

Uran je sposoben stopiti na stopničke na vseh treh tritedenskih dirkah. Posledično potrebuje ob sebi ljudi, ki mu pomagajo na tej poti. Na drugi strani je Cav, ki cilja na etapne zmage in ki je bil do sedaj nesportni kapetan ekipe, ta pa je sestavljena okrog njega. S prihodom Urana je po mojem nastala podobna situacija kot lani v Sky-u. Cav bo hotel ostati kapetan, Uran pa je Sky zapustil ravno zato, da bo sam vodja ekipe. Po mojem iz te moke ne bo kruha, lahko pa kakšna dobra žemlja...

kink-konk 03.08.2013 12:22

Tour de France 2014: Kavendiš, Renšou, Petakij, Martin, Trentin, Uran, Pino, Kviatkovski pa Velits?

 

Jp, Kav rab vso možno pomoč pr šprintih. Smo letos vidl, da brez res njemu posvečene ekipe ni tako suveren, kot je bil.

Uran pa..drž se Frooma pa upej na stopničke! hehe

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ