Marko Kump 11., Luka Mezgec 14. Prepir kar med etapo v Belgiji

Marko Kump 11., Luka Mezgec 14. Prepir kar med etapo v Belgiji
30.03.2016 AVTOR: D. Z.
V drugi etapi dirke De Panne v Belgiji je prišlo kar med etapo do prepira med Kuznjecovom in Pichotom. V sprintu je bil Marko Kump 11.

Na etapni dirki De Panne, ki spada med dirke ekstra kategorije, je za kolesarji že druga etapa. Vodstvo v skupnem seštevku je branil lanski zmagovalec in zmagovalec prve etape Alexander Kristoff. Etapa je bila dolga 211 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati pot od Zottegema do Koksijda. Kolesarji so za to pot potrebovali dobrih pet ur, povprečna hitrost pa je znašala nekaj več kot 42 km/h. O zmagovalcu je odločal sprint glavnine.

Dobil ga je Elia Viviani, ki je premagal Marcela Kittla in Alexandra Kristoffa. Izkazala sta se tudi dva Slovenca. Marko Kump je bil 11., Luka Mezgec pa 14. Luka Pibernik je bil 55. Alekxander Kristoff ima zdaj pet sekund naskoka pred Aleksejem Lucenkom in deset pred Lieuwejem Westro. Med dirko pa je prišlo do zanimive situacije. Rus Vjačeslav Kuznjecov in Alexandre Pichot sta se sprla, kamera pa je vse posnela. Med borbo za pozicije je bila Katjuša postavljena v vrsti, saj je branila Alexandra Kristoffa.

Potem pa se je v to vrsto poskušal prebiti Francoz Alexandre Pichot, sicer član moštva Direct Energie. Kuznjecov ga je hitro odrinil stran in ga tako zaprl, da ga je zapeljal povsem na levi rob cestišča. Obenem je tudi zamahnil proti njemu. Tu se je prepir tudi končal. »Šest Katjušinih kolesarjev nas je vozilo v vrsti. Tako kot vozi večina ekip pred zaključkom. Sam sem bil takoj za Kuznjecovom, Francoz pa mi je vseskozi poskušal prevzeti mesto. Ampak, ok. Nekaj časa sva se vozila z ramo ob rami, potem pa me je zadel. Takrat sem reagiral, « je dejal Kuznjecov.

»Vem, da je to bilo narobe. Vendar se je zgodilo. Za to se opravičujem. Že na dirki sem se mu hotel opravičiti, vendar ga potem ni bilo več. Po dirki sem govoril z njegovim kolegom Petitom. On v slabi angleščini in jaz v slabi angleščini, « se je še opravičil, pa tudi pošalil eden izmed junakov dirke Gent-Wevelgem. Kuznjecov v četrtek z dirko zaradi povišane telesne temperature ne bo nadaljeval, zato pa naj bi bil pripravljen za nedeljski nastop na dirki po Flandriji. Še obvestilo komisarjev. Čeprav je posnetek jasen, so se komisarji odločili, da kolesarja ne bosta kaznovana.
 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ