Martin Lavrič veliki zmagovalec za pogodbo z Dimension Dato (VIDEO)

Martin Lavrič veliki zmagovalec za pogodbo z Dimension Dato (VIDEO)
20.11.2018 AVTOR: DZ

Martin Lavrič je prestal vse preizkuse in je veliki zmagovalec preizkusa Zwift Academy. Lavrič si je s tem priboril pogodbo z razvojno ekipo Dimension Data.

Kolesar Kolesarskega kluba Kranj Martin Lavrič se je letos že drugo leto odločil, da svojo pripravljenost preizkusi na Zwiftovi akademiji. Že lansko leto se je uvrstil v ožji izbor finalistov, a ga zaradi pogodbe z ekipo tam ni bilo. Letos je kot član Kolesarskega kluba Kranj priložnost zagrabil z obema rokama, danes pa je kot zmagovalec ujel profesionalno pogodbo z razvojno ekipo Dimension Date.

Letos je bilo v konkurenci več kot 30 tisoč tekmovalcev in Lavrič se je najprej prepričljivo uvrstil v polfinalni izbor, kjer je bilo deset kolesarjev. Potem pa je prestal še naslednjo selekcijo10 najboljših kolesarjev. “Prvi del akademije je bil sestavljen iz desetih treningov na trenažerju, ki so bili namenjeni predvsem temu, da pokažemo svoje “številke” in moč v različno dolgih intervalih,” je prvi del preizkušnje opisal Lavrič. V polfinalu so sledili še štirje treningi na prostem in trije na trenažerju, po katerih je odgovorne prepričal, da je dovolj dober za finale.

Finale pa je potekal na pripravah celotne ekipe Dimension Data, ki se je mudila v Cape Townu. Tam so bili tudi zvezdniki, kot je Mark Cavendish.
“Ko sem izvedel, da potujem v Južno Afriko na priprave z Dimension Data, najprej skoraj nisem mogel verjeti. Velika nagrada bi mi bil že samo teden s takimi kolesarji, kot je Mark Cavendish, da pa sem se lahko boril za profesionalno pogodbo z razvojno ekipo, pa je bilo naravnost neverjetno,” je bil pred potjo v Cape Town presrečen Lavrič. Tam so bili samo še trije konkurenti, ki so se pomerili na različnih testiranjih. Od trenažerjev do treningov na cesti.

Lavrič je to, da je zmagovalec izvedel že pred dnevi, danes pa je vse skupaj postalo uradno, ko so pri Zwiftu tudi predstavili zmagovalca. “Počasi dojemam, kaj se je zgodilo v soboto in še nekaj dni bo potrebnih, da vse skupaj premeljem. Ponosen sem, da sem postal zmagovalec Zwift Akademije, in da bom v sezoni 2019 član razvojne ekipe Dimension Data. Teden v Južni Afriki je bil zame kot iz pravljice z najboljšim možnim koncem, sedaj pa je čas, da vsem, ki so zaupali vame, pokažem, da je bila izbira mene njihova prava odločitev,” je na Instagramu zapisal Lavrič. Seveda Martinu čestita tudi KK Kranj.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ