Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: (Pre)dolgo potovanje in boj za točke

Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: (Pre)dolgo potovanje in boj za točke
17.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Osemurno namesto štiriurno potovanje. Dirka na točke. Branjenje zmage proti dvema ekipama in končno drugo mesto z grenkim priokusom ... Matej Drinovec in njegova Azija ...

Matej Drinovec je član moštva KK Kranj, potem ko je v to ekipo prestopil iz Adrie Mobila. Že lani pa je tudi na naši spletni strani pisal o posebnih dogodivščinah, ki jih je doživel v Aziji. Drinovec se je prav v teh dneh znova podal v Azijo, kjer bo nastopal na nekaterih dirkah. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Ko sem mislil, da je vse urejeno in smo končno odpotovali, pa me je namesto štiri čakalo osem ur vožnje. Dobri dve uri smo se vozili po Jakarti in pobirali še ostale potnike. Takrat sem resno podvomil, da bom sploh prišel v Kuningan."

Matej Drinovec
Lepo pozdravljeni. Potovanje in predvsem tekmovanje se nadaljuje. Temu delu bi lahko rekel Tour de Lingarjati 2019. Po končani dirki v Vietnamu sem si vzel dva dni bolj na “izi”. Skupaj s še tremi kolesarji smo se s čolnom odpeljali na prelep otok, kjer smo se sončili, plavali, potapljali …

Predvsem pa se dobro spočili. V sredo sem že sedel na letalu za Jakarto, kamor sem prispel nekaj minut čez 20 uro. Nato pa takoj zaplet, saj so me posadili v napačen avto. Po srečnem spletu okoliščin sem ugotovil, da to ne more biti moj prevoz in sem še v zadnjem trenutku kontaktiral organizatorja. No, ko sem mislil, da je vse urejeno in smo končno odpotovali, pa me je namesto štiri čakalo osem ur vožnje.

Dobri dve uri smo se vozili po Jakarti in pobirali še ostale potnike. Takrat sem resno podvomil, da bom sploh prišel v Kuningan. Na koncu se je vse srečno izšlo, le nekoliko utrujen sem v posteljo padel ob 4.30 zjutraj. Manj kot pet ur kasneje sem se že zbudil. Potem pa zajtrk, sestava kolesa in ogled proge za kronometer, ki me je čakal naslednji dan. Dirka v Lingarjatiju je del serije LCC.

Tridnevna dirka sestavljena iz kronometra, cestne dirke in kriterija. Skupnega seštevka pa ne določa čas, kot je to v navadi na UCI dirkah, pač pa število zbranih točk. Zmagovalec jih dobi 20, drugi 17 in tako naprej. Na srečo je bil kronometer na klanec, tako da nas je večina nastopila z navadnimi kolesi. Odpeljal sem solidno in za zmagovalcem iz Rusije zaostal za 16 sekund, kar je pomenilo 2. mesto.

Naslednji dan nas je čakala cestna dirka. Lani sem zmagal, tako da sem bil že pred dirko deležen izjemne pozornosti. Vedel sem, da bo zmago težko ponoviti, saj nastopam sam, kar v dresu domačega kluba KK Kranj. Po začetnih 25 kilometrih, ko je povprečna hitrost znašala kar 54 km/h smo se zaleteli v zid. Na profilu 105-kilometrska trasa še zdaleč ni izgledala tako težka, kot je v resnici bila.

Naj samo povem, da smo v zadnjih 3kilometrih klanca premagali kar 500 višinskih metrov. Tehnično zahteven spust, nato pa še štirikilometrski klanec. Tudi ta z okrog 10-odstotnim povprečnim naklonom. Selekcija je bila narejena in v prvi grupi nas je ostalo osem. Na mojo žalost kar trije kolesarji ekipe GO for Gold, štirje iz PGN in moja malenkost. Nekako sem želel čim prej »potresti« tiste slabše.

A po mojem neuspešnem napadu na naslednjem klancu so se trije odpeljali na »kontro«, sam pa sem imel tri kolesarje za seboj, ki pa seveda niso želeli menjati, saj so imeli spredaj svoje. Na koncu mi je uspel dober sprint in osvojil sem četrto mesto, kar je bilo po dveh dneh dovolj za skupno vodstvo. Vedel pa sem, da je na nedeljskem kriteriju čaka »pekel«, saj me bodo napadle vse ekipe.

Kriterij poteka na ulicah v mestu Kuningan, krog je dolg 2,5km. Čakalo nas je 18 krogov, vsak tretji krog pa je bil sprint. Na začetku sem lepo ujel ritem in v drugem sprintu dobil točko. Nato pa mi je nekdo poškodoval menjalnik, tako da nisem mogel prestaviti v težjo prestavo. Uspelo mi je ostati v grupi, sprintat pa na žalost nisem mogel, saj je bila hitrost enostavno prevelika.

Dirko sem končal na devetem mestu, kar je bilo dovolj za končno drugo mesto v skupnem seštevku. Ostaja le malo grenkega priokusa saj sta mi do zmage zmanjkali zgolj dve točki. Sedaj sem že na poti v Jogyakarto, jutri malo počijemo, in upam da nam uspe popraviti menjalnik. V torek pa letimo v Siak, kjer nas od četrtka do nedelje čaka UCI dirka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ