Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: Odpovedan let in dolga pot domov

Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: Odpovedan let in dolga pot domov
04.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Dolga pot domov. Odpovedan let. Iskanje nove poti domov. Iskanje kolesa in razburjenje. Pristanek v Benetka in šele začetek pravega potovanja. Vse to in še več. Matej Drinovec.

Matej Drinovec je član moštva KK Kranj, potem ko je v to ekipo prestopil iz Adrie Mobila. Že lani pa je tudi na naši spletni strani pisal o posebnih dogodivščinah, ki jih je doživel v Aziji. Drinovec se je prav v teh dneh znova podal v Azijo, kjer bo nastopal na nekaterih dirkah. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

Čez dobre pol ure sem že sedel na letalu, kar pa ni veljalo za mojo torbo s kolesom. Letalo je majhno in je bilo polno zasedeno, zato je prostora za prtljago enostavno zmanjkalo."

Matej Drinovec
Pa je prišel še čas za zapis o moji poti domov. Vrnitvi iz Azije. Vse se je začelo jutro po zadnji etapi. Moj let je bil predviden ob 10.50. Ker sem imel do letališča le dobrih 20 minut vožnje, sem se dobro naspal, nato pa v miru odpravil na pot.

Mirno je bilo le do letališča, nato pa šok. Moj let do Kuala Lumpurja je bil odpovedan in takoj mi je postalo jasno, da se bo dan prevesil v nočno moro. Letališče v Banyuwangiju je namreč majhno, tako da ravno velike izbire ostalih letov nisem imel. Na hitro sem pregledal aplikacijo Sky Scanner in ugotovil, da ni nobene možnosti, da bi prišel do 19.45 v Kuala Lumpur, kjer me je čakal let domov.

"Letalo je majhno in je bilo polno zasedeno, zato je prostora za prtljago enostavno zmanjkalo."

Sprva me je popadla panika. Letalska karta iz Kuala Lumpurja do Ljubljane je bila povratna, saj se 11.10.2019 vračam. Tako sem vedel, da je šlo kar nekaj denarja v nič. Z nastalo situacijo pa sem se moral sprijazniti in ugotoviti, kako naprje. Preostal mi je zgolj let v Jakarto. Čez dobre pol ure sem že sedel na letalu, kar pa ni veljalo za mojo torbo s kolesom. Letalo je majhno in je bilo polno zasedeno, zato je prostora za prtljago enostavno zmanjkalo.

V Jakarti sem prijavil pogrešano torbo, obenem pa sem rezerviral letalsko karto za Kuala Lumpur in nato še eno za pot domov. Najcenejša opcija je bil polet prek Bangkoka in Munchna v Benetke. A spet se je zapletlo s kolesom, saj naj bi ta prepozno prišel v Jakarto. Takrat sem izgubil živce. Sicer me je težko vreči s tira, a ta dan je šlo vse narobe.

"V pisarni za izgubljeno prtljago sem jim pojasnil situacijo in jih rekel, da me ne zanima kako, ampak, naj uredijo, da me kolo naslednji dan ob 17. uri čaka v Benetkah."

V pisarni za izgubljeno prtljago sem jim pojasnil situacijo in jih rekel, da me ne zanima kako, ampak, naj uredijo, da me kolo naslednji dan ob 17. uri čaka v Benetkah. Sicer so po pregledu letov ugotovili, da bi to bilo izvedljivo, a jim seveda nisem verjel. Naprej je šlo res vse gladko. Sicer se je pot nekoliko zavlekla, a ko sem naslednji dan pristal v Benetkah, me je tam čakalo tudi kolo.

Hitro na FlixBus, ob 23. uri sem bil že v Ljubljani. Konec dober vse dobro! A kaj, ko to še zdaleč ni konec, ampak šele začetek nove dogodivščine. Z ekipo smo že dogovorjeni, da se v Maleziji dobimo 13. oktobra. Kaka nas namreč dirka prve kategorije Tour de Penisular. Do takrat me čaka nekaj treninga, urediti pa moram tudi vizo za pot na Kitajsko, tako da mislim, da bo teh 12 dni kar hitro minilo.

Nazaj letim iz Benetk, na srečo mi sedaj vse karte ureja ekipa, tako da sem glede tega miren. Bi se pa rad na tem mestu zahvalil bratu Mitji, ki je ves dan urejal zadeve glede poleta nazaj. Brez njega bi verjetno še kar taval po Aziji. Kot zakleto so na dan, ko je odpadel let, in ko so mi izgubili prtljago, prišlo še do posodabljanja mobilne banke, tako da sem bil popolnoma »nelikviden«. Ne pravijo zastonj, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko.

"Kot zakleto so na dan, ko je odpadel let, in ko so mi izgubili prtljago, prišlo še do posodabljanja mobilne banke, tako da sem bil popolnoma »nelikviden«. Ne pravijo zastonj, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ