Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: Proti vulkanu

Matej Drinovec in vrnitev v Azijo: Proti vulkanu
30.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Vzpenjanje na vulkan, o "znosnih" naklonih, novih vlogah in izkušnjah v ekipi. Pa tudi o vrnitvi domov in novem potovanju v Malezijo.

Matej Drinovec je član moštva KK Kranj, potem ko je v to ekipo prestopil iz Adrie Mobila. Že lani pa je tudi na naši spletni strani pisal o posebnih dogodivščinah, ki jih je doživel v Aziji. Drinovec se je prav v teh dneh znova podal v Azijo, kjer bo nastopal na nekaterih dirkah. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Moram pa priznati, da je po dirki v Lingarjatiju letos tudi vulkan malo bolj znosen. Tu imaš vsaj dele, ko se naklon poravna na dobrih 10% in se lahko nadihaš."

Matej Drinovec
Potem, ko se dirka ne zame ne za ekipo ni začela najbolje, smo na koncu vseeno lahko zadovoljni. V tretji etapi sem bil dobrih 60 kilometrov v begu. Nato so nas ujeli, 10 kilometrov km do cilja pa sem dobil še defekt. Uspelo mi je sicer ujeti grupo se pred šprintom,a se je poznala utrujenost.

Na koncu sem sicer osvojil 18. mesto, ampak glede na stanje po prvi etapi sem bil sploh zadovoljen, da sem se v dirki, in da sem lahko pomagal ekipi. Zadnji dan je bil na sporedu znamenit vzpon na vulkan Ijen. Že pred dirko smo se dogovorili, da bomo stoodstotno delali za našega Iranskega »hribolazca«, tako da sem vedel,da bo težko. Ampak, uspelo nam je.

Potem, ko je v drugi etapi padel in ni bil več konkurenčen za skupni seštevek je tokrat odpeljal z odliko in osvojil 2. mesto. So me pa v ekipi zelo pohvalili. Potem, ko sem cel dan hodil po pijačo, mi je uspelo ostati z njimi do zaključnih petih kilometrov. Nikoli si ne bi mislil, da lahko na tako zahtevnem klancu ostanem z najboljšimi. In to tri dni potem, ko sem bil praktično že odrezan.

Moram pa priznati, da je po dirki v Lingarjatiju letos tudi vulkan malo bolj znosen. Tu imaš vsaj dele, ko se naklon poravna na dobrih 10% in se lahko »nadihaš« tam pa je bilo dva kilometra brez prestanka več kot 20%. Kljub bolezni na začetku lahko rečem, da je bila to nova lepa izkušnja. Vidim pa, da se bom moral še marsikaj naučiti. Do sedaj nisem nikoli imel nekih zadolžitev v ekipi.

Če mi je uspelo ujeti beg super, drugače pa nismo pogosto prevzemali dirke v naše roke oziroma noge. Tu je drugače … potem ko ves dan garaš, na koncu pričakujejo, da s kapetanom ostaneš, dokler le lahko. Ampak, če le ta dokonča delo ekipe je veselje popolno. Jutri se odpravljam domov. Sledilo bo malo počitka, potem pa par dobrih treningov. 12. oktobra se vračam v Malezijo. Na dirko prve kategorije, Tour de Penisular!

"Kljub bolezni na začetku lahko rečem, da je bila to nova lepa izkušnja. Vidim pa, da se bom moral še marsikaj naučiti. Do sedaj nisem nikoli imel nekih zadolžitev v ekipi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ