Matej Drinovec razkriva: "Dirka v Kranju in Tour de France bosta"

Matej Drinovec razkriva: "Dirka v Kranju in Tour de France bosta"
20.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Žiga Zupan

Vsekakor navdušujoča novica. Bliža se kolesarski praznik v Kranju. O tem je spregovoril tudi Matej Drinovec, ki se sobotne in nedeljske dirke že veseli.

Matej Drinovec se nam je v svoji rubriki spet oglasil. Predvsem se je moral tudi sam krepko prilagoditi in spremeniti načrte, zdaj pa se veseli dirke za VN Kranja. Tu je njegov zapis.

"Če imam prave podatke je prošnjo za nastop poslalo 43 ekip, kar kaže na to, da vsi res pogrešamo dirke in tudi na to, da ima dirka v Kranju bogato tradicijo."

Ko sem se maja pogovarjal s trenerjem in organizatorjem dirke po Kranju, Matjažem Zevnikom o tem, če bomo letos kaj dirkali, je odgovoril: “dirka v Kranju in Tour de France bosta!” Malo v šali, malo zares.

Ampak, dejansko so uspeli pridobiti vsa dovoljenja za organizacijo šele slabih 14 dni pred dirko. Glede na zahteve Mednarodne kolesarske zveze in NIJZ, lahko rečem samo "kapo dol" organizatorjem, da so se tega projekta v danih okoliščinah sploh lotili.

Je pa zanimanje za dirko izjemno veliko. Če imam prave podatke je prošnjo za nastop poslalo 43 ekip, kar kaže na to, da vsi res pogrešamo dirke in tudi na to, da ima dirka v Kranju bogato tradicijo. Poleg tega je tudi organizirana bolje, kot marsikatera dirka na tej ravni.

"Tehnično zahtevna proga in dirkanja lačni kolesarji obljubljajo spektakel, ki se bo zaključil pred gimnazijo v Kranju okrog 17.00."

Vse skupaj se bo začelo že v soboto, ko bo na sporedu kriterij. Mlajši bodo nastopili v popoldanskih urah, dirka kategorije elite pa ob 21.00. Kako bo s spremljevalnim programom, ne vem, bo pa zagotovo nekoliko bolj okrnjeno kot prejšnja leta.

Vrhunec dogajanja bo v nedeljo popoldne, ko bo na sporedu Velika nagrada Kranja. Tehnično zahtevna proga in dirkanja lačni kolesarji obljubljajo spektakel, ki se bo zaključil pred gimnazijo v Kranju okrog 17.00.

Gledalci, da ali ne? Uradno sicer ne vem, a če se spomnimo, kako je bilo na državnem prvenstvu potem bo spet »špalir« na celem krogu. Vabljeni v čim večjem številu, vseeno pa ob morebitnem vprašanju, kaj počnete v Kranju, recite da ste tu zgolj naključno.

"Vabljeni v čim večjem številu, vseeno pa ob morebitnem vprašanju, kaj počnete v Kranju, recite da ste tu zgolj naključno."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ