Matej Drinovec razkriva: Končno se začenja

Matej Drinovec razkriva: Končno se začenja
19.06.2020 AVTOR: DZ
Matej Drinovec. Imel je velike načrte, kako bi še nekoliko več dirkal v Aziji. O tem ste lahko brali tudi v reviji Bicikel. Kaj pa zdaj? Načrt so splavali po ... koronavirusu.
Matej Drinovec se nam je v svoji rubriki spet oglasil. Tokrat je doma, pričakuje prvo dirko. Predvsem pa se je moral tudi sam krepko prilagoditi in spremeniti načrte. Tu je njegov zapis.

"Važno je, da zopet začnemo dirkati in kot pravijo, da ostanemo zdravi."

Korona virus je tudi meni dodobra premešal načrte za letošnjo sezono, a kot kaže bomo vendarle pripeli štartne številke. Potem, ko sem opravil svoje delo pri biatlonski reprezentanci sem se že res veselil dirkanja. Aprila bi moral nastopiti na dirki v Vietnamu, a je zaradi znanih razlogov vse skupaj padlo v vodo.

Nekako se nam je še zadnji dan uspelo vrniti iz avstrijskega Hochfielzna, nato so se meje zaprle in ni mi preostalo drugega, kot da počakam na to, kaj se bo zgodilo. Kljub temu, da mi je letos uspelo narediti kar nekaj kilometrov že pozimi, sem v obdobju karantene pridno vrtel pedala, saj sem pogrešal trening na kolesu.

"Takoj, ko sem izvedel, da se bo sezona začela, sem poklical Zevnika, če lahko vozim za KK Kranj in hitro sva našla skupen jezik, za kar sem mu izredno hvaležen."

Najprej seveda znotraj svoje občine, z gorskim kolesom pa tudi izven nje. Ko se je občinska zapora sprostila, pa sva z bratom opravila tudi kar nekaj lepih voženj po Gorenjski. Nekega programa treninga sicer nisem imel, vozila sva veliko, bratsko rivalstvo pa je tako ali tako zagotovilo za visoko, včasih še previsoko intenzivnost.

Ravno zadnjič mi je prijatelj iz Filipinov dejal: "Še jeseni nisi vedel, če boš še dirkal, zdaj pa kaže da boš med prvimi ki bodo." Takoj, ko sem izvedel, da se bo sezona začela, sem poklical Zevnika, če lahko vozim za KK Kranj in hitro sva našla skupen jezik, za kar sem mu izredno hvaležen.

"Imamo pa dva mladeniča, ki sta glede na videno na treningu zagotovo sposobna osvojiti stopničke v kategoriji do 23 let."

Trasa državnega prvenstva mi je sicer všeč, saj bo spektakel zagotovljen, ampak nekih lastnih ambicij nimam, ker roko na srce, vemo, koga bo treba premagati. Imamo pa dva mladeniča, ki sta glede na videno na treningu zagotovo sposobna osvojiti stopničke v kategoriji do 23 let in naredil bom vse, kar bo v moji moči da jima to tudi uspe.

Z letošnjo odpravo v Azijo pa zaenkrat ne kaže najbolje. V Indoneziji so praktično vse dirke za sezono 2020 odpovedane, Kitajska pa sicer ohranja nekatere dirke na koledarju a dvomim, da bodo kaj izpeljali. Nekaj smo se menili, da bi konec leta dirkali na Costa Rici, Gvatemali in Panami, a pustimo času čas.

Realno bi se rad uvrstil v ekipo za domačo dirko po Kranju in pa dirko po Srbiji, ki bo septembra. Je pa letos v ekipi KK Kranj kar nekaj dobrih kolesarjev, tako da se bo treba kar potruditi. Važno je, da zopet začnemo dirkati in kot pravijo, da ostanemo zdravi!
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ