Matej Mohorič izpolnjuje zastavljeno. Vodilni na prestižni dirki!

Matej Mohorič izpolnjuje zastavljeno. Vodilni na prestižni dirki!
15.08.2018 AVTOR: DZ, sirotti

Izjemno! Matej Mohorič je prevzel vodstvo v skupnem seštevku na dirki svetovne serije BinckBank Tour, v preteklosti Eneco Tour.

Matej Mohorič je že po dirki po Italiji, in potem ko je odlično odpeljal še dirko po Sloveniji dejal, da sta naslednja cilja evropsko prvenstvo in etapna dirka BinckBank Tour. In Mohorič uresničuje zastavljene cilje. Po včerajšnjem kronometru je vodstvo v skupnem seštevku dirke branil specialist za vožnjo na čas Stefan Kung. Start tretje etape je gostil Aalter, cilj pa po 175 kilometrih Antwerpen. Etapa je bila namenjena sprinterjem in zdelo se je, da tudi danes ubežniki ne bodo prišli na svoj račun.

A vendarle je prišlo do presenečenja. Ko je prišlo do pobega dneva, se je zdelo, da imajo sprinterji vse pod nadzorom. Ubežno peterico pa so sestavljali Matej Mohorič (Bahrain Merida), Sean De Bie, Maxime Vantomme, Jesper Assselman in Taco Van Der Hoorn. 50 kilometrov do cilja je razlika med ubežnki in glavnino znašala vsega dobre tri minute. V glavnini so ritem narekovali predvsem kolesarji moštva Ag2r La Mondiale, tako da je bila hitrost velika tudi ob vožnji skozi okrepno postajo. Ubežniki so imeli ob vstopu v zadnjih 30 kilometrov še dobri dve minuti prednosti in takrat so v glavnini oster ritem pričeli narekovati kolesarji Mitchelton Scotta.

V ospredju je na letečih ciljih prevladoval Mohorič, ki je tako pridobil tudi devet odbitnih sekund. Mohorič je vseskozi govoril, da bo na tej dirki vozil v vlogi kapetana in na skupni seštevek. Zato je v pobegu prevzemal vse večjo odgovornost, medtem ko so sprinterske ekipe že zagnale paniko v glavnini. V lov so se podali pomočniki pri ekipah Quick Step Floors, LottoNL Jumbo in Katjuša Alpecin. Ob vstopu v zaključne kilometre pa so imeli ubežniki še vedno 1:40 prednosti in potem je Mohorič večkrat odločno napadel. Popustil je Asselman, ostali pa so Mohoriču lahko sledili. Ob vstopu v zadnji kilometer pa je odločilen napad izpeljal Van der Hoorn.

Sledil mu ni nihče in kolesar moštva Roompot je slavil zmago. “Bili smo močna ubežna skupina. Mohorič je bil prekleto močan. Naš načrt je bil popoln. Ves dan smo vozili zmerno, vsi z dolgimi, dveminutnimi menjavami,” je dejal Van der Hoorn: “70 kilometrov pred ciljem pa smo pospešili. V zadnji uri in pol smo narekovali ritem vsak po minuto in pol. Uspelo nam je. Vsi smo se držali načrta. Neverjetno je. Tri sekunde za njim je drugo mesto zasedel Maxime Vantomme, tretji je bil Sean De Bie, četrti pa Matej Mohorič. Glavnina je zaostala za minuto in 11 sekund.

To je bilo dovolj, da je Mohorič prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima sekundo prednosti pred De Biejem. Kung je padel na tretje mesto, zdaj zaostaja za 19 sekund. “Načrt je bil, da grem v beg in poskušam osvojiti nekaj odbitnih sekund v boju za skupni seštevek, saj sem jih nekaj izgubil v včerajšnji vožnji na čas. Na koncu smo vsi ubežniki dobro sodelovali in prišli v ospredju do cilja. Na žalost so vsi vedeli, da sem najmočnejši, tako da se mi za etapno zmago ni izšlo. Žal mi je zaradi ekipe, vendar pa imamo vsaj majico vodilnega v skupnem seštevku. Naredili bomo vse, da jo v naslednjih dneh ubranimo,” je povedal Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ