Matej Mohorič o 2024: Flandrija, Roubaix in Tour

Matej Mohorič o 2024: Flandrija, Roubaix in Tour
07.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Matej Mohorič. Za njim je nova izjemna sezona, ki jo je kronal z etapno zmago na dirki po Franciji in z naslovom svetovnega prvaka v makadamskem kolesarstvu oziroma v gravlu.

Matej Mohorič je v karieri dosegel že zares ogromno. Leta 2021 je dobil kar dve etapi na dirki po Franciji in je tako postal eden izmed tistih, ki so etapne zmage slavili na vseh treh tritedenskih dirkah. Lani je dobil prvo izmed petih velikih enodnevnih klasik - dirko Milano-Sanremo.

Letos je spet dobil etapno na dirki po Franciji in blestel predvsem v drugem delu sezone. Za konec pa je osvojil še naslov svetovnega prvaka. Tokrat z gravel kolesom. In v tem primeru smo našteli samo največje uspehe. Za sezono 2024 ima cilje še bolj ali manj jasno zastavljene. Želi biti dober predvsem na spomladanskih klasikah, kjer se mu letos zaradi padcev ni izšlo po načrtih.

"Z zmago na Milano-Sanremo sem izpolnil sanje. Sta pa Flandrija in Roubaix tudi cilja, ki ju želim doseči. Na to sem osredotočen. Dirka po Flandriji in Pariz-Roubaix sta dva velika cilja za leto 2024," je v pogovoru za cyclingnews.com dejal Mohorič. Potem se želi osredotočiti na dirko po Franciji, kjer bo lovil že četrto etapno zmago:

"Upam celo na več priložnosti za zmago. Upam, da bo naslednje leto več priložnosti za kolesarje, ki radi napadajo. Trase si podrobno še nisem ogledal, vendar vem, da bomo v eni etapi vozili tudi po makdamu. Ne spogledujem pa se samo s to etapo. Moja prednost je, da mi ni treba razmišljati o skupnem seštevku, tako da lahko na trenutke več tvegam."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ