Matej Mohorič podaljšal pogodbo z Bahrainom Merido

Matej Mohorič podaljšal pogodbo z Bahrainom Merido
16.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Bahrain-Merida in Matej Mohorič sta podaljšala pogodbo. V ekipi z nadvse slovenskih pridihom bo ostal še vsaj v naslednjih dveh sezonah.

"Z Bahrain Merido sem doživel najboljše leto v moji karieri. Naredil sem ključni korak naprej. Tu se res dobro počutim," je v uradni izjavi za javnost dejal Matej Mohorič: "Zato sem ponosen, da lahko tu ostanem dlje časa in sem del te ekipe tudi v prihodnosti. Načrt je, da se osredotočim na nodnevne klasike. Na takih dikrah sem že postal zelo dober."

Sicer pa je šele 24-letni Mohorič letos prvič izkusil tudi tiste prave enodnevne klasike. Nastopil je tudi na dirki po Flandriji in klasiki Pariz-Roubaix. "Naslednji cilj bo tudi, da naredim korak naprej kot kolesar za etapne dirke. Vsekakor bom potreboval še nekaj let, da si naberem dovolj izkušenj. A želim se boriti tudi za visoka mesta v skupnem seštevku na tritedenskih dirkah."

Seveda je svoje v uradni izjavi dejal tudi glavni menedžer ekipe Brent Copeland: "Veseli smo, da smo uspeli podaljšati pogodbo. Je kolesar, ki povsem spade v našo ekipo. Je nadarjen kolesar, s katerim lahko delamo na tem, da se še izboljša. Je kolesar, ki postaja vse boljši. Verjamemo, da je pred njim še svetla prihodnost." Sicer pa je Mohorič – svetovni mladinski prvak in svetovni prvak med mlajšimi člani – med profesionalnimi kolesarji že od leta 2014.

Potem ko je leta 2013 že v prvi sezoni med mlajšimi člani še drugič oblekel mavrično majico, je iz Save prestopil v Cannondale. Leta 2016 je postal član moštva Lampre Merida. Pred lansko sezono je prestopil v Bahrain Merido. Leta 2017 je dobil etapo na dirki po Španiji, lani pa etapo na dirki po Italiji. Lani je dobil tudi etapno dirko BinckBank Tour in dirko po Nemčiji. Letos je bil peti na dirki Milano-Sanremo.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ