Matej Mohorič spet izvrsten

Matej Mohorič spet izvrsten
10.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Bettini/Bahrain Victorious

Matej Mohorič je v drugi etapi dirke po Poljski zasedel tretje mesto in je drugi v skupnem seštevku. Do zmage in vodstva pa je prišle 23-letni Joao Almeida.

Druga etapa na dirki po Poljski je kolesarje popeljala od Zamošča do Przemysla. Dolga je bila 201 kilometer. Po dobrih 150 kilometrih se je pričel bolj razgiban del dirke s tremi zaporednimi vzponi. Predtem se je v ospredju izoblikovala skupina petih ubežnikov, ki so si privozili štiri minute prednosti.

Ekipe s favoriti so poskrbele, da ubežniki niso imeli možnosti za zmago. Kasneje so se ubežnikom pridružili še trije kolesarji, a glavnina je bila vse hitrejša. Napadel je tudi Matej Mohorič, ki je poskrbel za dodatno selekcijo. na ravninskem odseku pred zaključnim, 1,5 km dolgim klancem z 8-odstotnim povprečnim naklonom je pospešil Remi Cavagna. Sedem kolesarjev mu je poskušalo slediti, a deset kilometrov pred ciljem je bila glavnina spet skupaj.

Vse je bilo pripravljeno za zanimiv zaključek. Takoj po začetku klanca je 1,3 km pred ciljem pospešil Joao Almeida. Kasneje ga je uspel ujeti Diego Ulissi, a Portugalec je ohranil dovolj moči, tako da je lahko slavil etapno zmago. Ulissi je bil drugi, Matej Mohorič pa je uspel nadoknaditi razliko do vodilnih in je na cilj prišel z istim časom. Zasedel je tretje mesto. Kolesarji so potem posamično oziroma v manjših skupinah prečkali ciljno črto.

“Zelo sem vesel, saj je to zame pomembna zmaga. Pred klancem sem bil živčen, takoj potem pa sem videl, da se dobro počutim in napadel na vse ali nič,” je dejal Almeida. “Danes smo dirkali kot prava ekipa in branili vodstvo v skupnem seštevku. V ospredju smo bili ves dan. V zaključku sem se dobro počutil in z Dylanom sva dirkala na dober rezultat. na zadnjem klancu sem se dobro počutil, tako da sem poskusil. Zamudil sem boj za zmago in bil tretji, kar je dober rezultat,” je dejal Mohorič.

Almeida je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in je tako postal prvi Portugalec po 17 letih, ki mu je to uspelo na dirki po Poljski. Ima pa štiri sekunde prednosti pred zdaj drugim Matejem Mohoričem in tretjim Diegom Ulissijem. Sledi domačin Michal Kwiatkowski, pa Honore, Teuns, Rota, Hindley …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ