Matej Mohorič tudi po kronometru ostaja drugi

Matej Mohorič tudi po kronometru ostaja drugi
14.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Bettini/Bahrain Victorious

Matej Mohorič je odlično odpeljal tudi vožnjoa na čas na dirki po Poljski. Pričakovano je prednost v skupnem seštevku povečal Joao Almeida, a Mohoriču se obetajo stopničke.

DIRKA PO POLJSKI
Na dirki po Poljski je za kolesarji predzadnja etapa, ki bi lahko prinesla še nekatere spremembe v skupnem seštevku. Govorimo namreč o 19,1 km dolgi posamični vožnji na čas s startom in ciljem v Katowicah. Joao Almeida je branil majico vodilnega v skupnem seštevku.

Matej Mohorič pa je za njim zaostajal za vsega dve sekundi. Je pa jasno, da je Almeida izjemen v tej disciplini. Tokrat je bil najhitrejši Remi Cavagna, sicer Almeidin klubski kolega pri Deceuninck Quick Stepu. Progo je premagal s časom 22:11. Povprečna hitrost pa 51,66 km/h. Drugi najboljši čas je postavil prav Almeida. Zaostal je za 13 sekund, a je bil najboljši med favoriti za končno zmago. Tretji čas je postavil Maciej Bodnar. Zelo hiter je bil tudi Mohorič.

S povprečno hitrostjo 50,49 km/h je zasedel deveto mesto, za zmagovalcem pa je zaostal za 31 sekund. Dan pred koncem ima Almeida, ki je dobil tudi že dve etapi 20 sekund prednosti pred Mohoričem in 27 pred domačinom, tudi že zmagovalcem te dirke Kwiatkowskim. Sledijo Ulissi, Honore, Wellens, Hindley, Teuns, Tulett … Almeida ima tudi v boju za majico najboljšega po točkah zdaj točko prednosti pred Kwiatkowskim in štiri pred Mohoričem.

TOUR DE L'AVENIR
Po včerajšnjem prologu se je s prvo etapo nadaljeval tudi Tour de l’Avenir. Charleville Mezieres je gostil start, cilj pa Soissons. Etapa je bila dolga 161 kilometrov. Zmagovalec pa že poznan, saj je dobil že prolog.

Tokrat je bil Norvežan Soren Waerenskjold najboljši tudi v ravninski etapi. Kar 104 kolesarji so prišli na cilj v času zmagovalca. Drugi je bil Luca Colnaghi, tretji pa Axel Laurance. Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar na 20. mestu. Gal Glivar je bil 47., Aljaž Jarc 62., Nik Čemažar 85., Kristjan Hočevar pa 102. Vsi v času zmagovalca. Anže Skok je bil 114. Jutri je pred kolesarji ekipna vožnja na čas.

DIRKA PO DANSKI
Z 10,8 km dolgim posamičnim kronometrom se je končala dirka po Danski. Frederiksberg je gostil start in cilj posamične vožnje na čas. Po odlični predstavi v tretji od petih etap je vodstvo branil Remco Evenepoel. To vodstvo pa je ubranil tako, da je dobil tudi kronometer.

S povprečno hitrostjo 53 km/h je progo premagal v času 12:13. Za vsega sekundo je ugnal Sorena Kragha Andersena in za šest Madsa Pedersena. Remco Evenepoel se je veselil končne zmage. Mads Pedersen na drugem mestu je za njim zaostal za kar 1:42. Tretji Mike Teunissen pa že za dve minuti. Evenepoel je tako spet na zmagoviti poti, potem ko se je lani poškodoval in je odstopil z dirke po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ