Matej Mohorič z reprezentanco in mavrično majico v Italijo!

Matej Mohorič z reprezentanco in mavrično majico v Italijo!
04.10.2013 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Lombardiji za mlajše člane so se že pohvalili, da so na start privabili tudi aktualnega svetovnega prvaka v tej kategoriji Mateja Mohoriča.

Lani je dirko dobil Jan Polanc, ki je letos prestopil v italijanski Lampre. Že 85. dirka bo v soboto 5. oktobra, torej dan pred člansko dirko po Lombardiji. Tudi za mlajše člane bo dirka še kako zahtevna, zaključek pa bo potekal po podobni trasi kot tista prava dirka po Lombardiji.

Le, da bodo morali mlajši člani prevoziti 166 kilometrov. Dirka se bo začela in končala v mestu Oggiono. Najtežji bo vzpon na 754 metrov visoko Madonno del Ghisallo. Vrh bo po 117 kilometrih. Zaključek pa bo še kako zahteven.

Na 160 kilometru bo vrh 593 metrov visokega klanca na Colle Brianza. Sledil bo spust in kratek, a strm vzpon na Marconago di Ello. Vrh tega bo po prevoženih 163 kilometrih. Potem pa samo še spust in rahel vzpon proti cilju.

Organizatorji so se že pohvalili, da so na start uspeli privabiti svetovnega prvaka med mlajšimi člani Mateja Mohoriča. Ta bo tako lahko prvič na uradni dirki predstavil mavrično majico. Na hrbtu pa bo nosil - tako kot se za svetovnega prvaka spodobi, pa tudi zato, ker je lansko dirko dobil Jan Polanc - številko ena.

Ob njem se bodo s konkurenco borili Jaka Bostner, Jure Miškulin, Marko Pavlič, Luka Pibernik, Tadej Hiti in Uroš Repše. Mohorič je na odru v središču Kranja sicer priznal, da zaradi številnih obveznosti v teh dneh ni mogel redno trenirati. Vseeno je v sredo že opravil šesturni trening. Forma tako najbrž ni vprašljiva.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ