Matej Mohorič za malenkost ob zmago, Evenepoel glavnino ujel za krog

Matej Mohorič za malenkost ob zmago, Evenepoel glavnino ujel za krog
12.08.2021 AVTOR: DZ

Dve dirki in dve izjemno napeti etapi smo lahko spremljali. Matej Mohorič je na Poljskem osvojil drugo mesto, Remco Evenepoel pa je na Danskem slavil prepričljivo zmago.

Najprej na Poljsko. Četrta etapa je že za kolesarji. Tokrat so morali premagati razgibanih 160 kilometrov. Peterica ubežnikov je zaznamovala etapo. Med njimi je bil tudi Quinten Hermans. Ker je ogrožal vodstov Joaa Almeide, glavnina ubežnikov sprva ni pustila prav daleč.

Pobeg se je izoglikoval šele, ko je Hermans popustil. Sledila je dolga vožnja do predzadnjega vzpona druge kategorije Lapszanke. Prvi je ta klanec prečkal Valter Attila. Sledil je spust in zaključni klanec. Šest kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Sledil je še klanec do Bukovine. Cavagna je skrbel za selekcijo, na pomoč mu je priskočil Mikkel Honore. Zadnja dva kilometra sta bila strmejša. Honore si je privozil manjšo prednost, a mu ni preostalo dovolj moči.

Potem pa je s sprintom zelo zgodaj začel Matej Mohorič, ki je prehitel Honora. Vodilni Joao Almeida je bil pozoren na vse in je Mohoričev napad znal izkoristiti. V zadnjih metrih je šel mimo Mohoriča in kot vodilni dobil še etapo. Mohorič je bil drugi in je drugi tudi v skupnem seštevku. Za Almeido zaostaja za osem sekund. Tretji je Diego Ulissi. Do konca so še tri etape, vključno s sobotno vožnjo na čas.



Na dirki po Danski je za kolesarji tretja etapa. Organizatorji so uspeli privabiti številne vrhunske kolesarje. Prvo etapo je dobil Dylan Groenwegen, drugo pa Mads Pedersen. Tretja je kolesarje popeljala od Tonderja do Vejle. Dolga je bila kar 219 kilometrov.

Slabih 50 kilometrov pred ciljem je Remco Evenepoel sodeloval v ubežni skupini, v kateri so bili številni vrhunski kolesarji 35 kilometrov pred ciljem so ob Evenpoelu vozili še Soren Kragh Andersen, Mads Pedersen, Mike Teunissen. A Evenepoel je slabo odpeljal enega izmed ovinkov in je porabil veliko moči, da je vodilne spet ujel.

Sledili so zaključni krogi in 17 km pred ciljem je 21-letni Belgijec spet napadel. Tokrat mu nihče več ni sledil. Glavnina je zaostajala za več kot pet minut in 1,5 km pred ciljem jo je Evenepoel ujel za krog, tako da so se morali kolesarji umekniti vodilnemu. Ta se je kasneje veselil zmage in prevzem vodstva. Zmagal je z 1:29 prednosti pred Van er Sandejem. Do konca sta še dve etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ