Matej Mohorič: Menim, da smo navijačem pripravili pravi šov

Matej Mohorič: Menim, da smo navijačem pripravili pravi šov
19.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"V vsem kaosu sem imel kar srečo. Bil sem v pobegu dneva, kar je bila zame velika prednost," je med drugim na cilju dejal Matej Mohorič.

Matej Mohorič je bil član ubežne skupine, a je vztrajal vse do cilja prestižne dirke Pariz-Roubaix. Na koncu je osvojil izjemno peto mesto, kar je nov mejnik za slovenske kolesarje:

"Resnično sem si želel priti na oder, a je, kar je. To je bilo največ, kar sem lahko naredil. Ponosen sem na vse to. Dirkal sem z mislijo na Sonnyja. Žal mi je, da ga ni tukaj z nami, a upam, da se vrne v bližnji prihodnosti." Mohorič je bil protagonist na najhitrejši izvedbi prestižne klasike: "To je dirkanje in menim, da smo navijačem pripravili pravi šov. Upam, da bomo naslednje leto zmagali."

Sicer pa je bil Mohorič tisti, ki je prehitel obračun glavnih favoritov, saj je bil v pobegu dneva: "Mislim, da je to dober način, kako priti v zaključek, saj se izogneš vsemu kaosu in padcem. Z vidika padcev je v prvi skupini nekoliko manj nevarno. Še vedno me čaka nekaj pomembnih dirk v tej sezoni. Tudi na to sem mislil." Potem je v samem zaključku pokazal, da je še vedno odličen, ko je moral zamenjati kolo:

"Porabil sem veliko moči, kar ni bilo najboljše. Imel sem defekt, odločil pa sem se za zamenjavo, pa čeprav sem vozil tubeless in se je luknja sama zapolnila. Vse do defekta sem verjel v to, da mi bo uspelo. Pa tudi potem sem verjel. Ko pa sem poskušal slediti Van Baarleju sem vedel, da bo težko." V sprintu pa mu je moči zmanjkalo. Dovolj je bilo za peto mesto.

Van Baarle je bil prepričljivo najboljši, vse ostalo je bilo dosegljivo, a Van Aert in Kung sta bila močnejša: "V zaključku sem spet naredil vse, kar sem lahko. Sprinta pa nisem odpeljal najbolje. Upal sem, da bosta Kung in Van Aert čakala do zadnjega trenutka. Tako bi tudi sam lahko poskusil in to izkoristil v svoj prid. Vendar pa se to ni zgodilo. Nisem imel pravih nog. Bil je pošten zaključek."

Matej Mohorič je kmalu po dirki zapustil Belgijo, vrnil se bo na dirko Liege-Bastogne-Liege, ki je nekaj povsem drugega kot je bila Pariz-Roubaix. Predvsem je zelo hribovita, zmago pa bo na njej branil Tadej Pogačar. Letos pa je Mohorič zares odličen na največjih enodnevnih klasikah. Tri so že za njim. Na vseh treh je bil v ospredju. Dobil je Milano-Sanremo, bil 21. na dirki po Flandriji in zdaj še peti na dirki Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ