Matej Mugerli 2. v Romuniji

Matej Mugerli 2. v Romuniji
11.08.2016 AVTOR: D. Z.
Na zelo zahtevni prvietapi na dirki Tour of Szeklerland je Matej Mugerli zasedel drugo mesto.

Dirka druge kategorije Tour of Szeklerland se je začela z zelo zahtevno 184 kilometrov dolgo etapo s startom in ciljem v mestu Miercurea Ciuc. Kolesarji so morali po dobrih 150 kilometrih premagati tudi zahteven vzpon na skoraj 900 metrov nadmorske višine.

Na dirki nastopa tudi Matej Mugerli, ki se je že takoj tudi odlično odrezal. »To je bil hiter dan. Kirill je več kot sto kilometrov bežal v skupini trinajstih kolesarjev. Ob koncu zadnjega klanca 20 kilometrov pred ciljem je glavnina razpadla. Matej pa je skupaj s še sedmimi kolesarji napadel, « je potek za uradno spletno stran moštva Synergy Baku opisal športni direktor Andrej Hauptman.

Sledil je sprint te manjše skupine in Mugerli je iztržil drugo mesto. Član Synergy Bakuja je premoč moral priznati samo Fincu Mattiju Manninenu. »To je bila težka dirka s številnimi napadi. Ekipa je delovala odlično. Vseskozi smo bili prisotni in aktivni. Danes sem bil tako blizu zmage, da moram znova poskusiti tudi jutri, « pa je dejal Mugerli. V petek bo etapa še zahtevnejša, končala se bo z zaključnim vzponom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ