Matej Mugerli najboljši v Franciji, Primož Roglič drugi na Hrvaškem

Matej Mugerli najboljši v Franciji, Primož Roglič drugi na Hrvaškem
26.04.2015 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je dirko po Hrvaški končal na drugem mestu. Zmagal je Maciej Paterski. Prve zmage v tej sezoni se je v Franciji veselil Matej Mugerli.

Primož Roglič drugi
Na dirki prve kategorije po Hrvaški je bila na sporedu še zadnja etapa do Zagreba. Ta je bila dolga 177 kilometrov in na koncu se je izkazalo, da še kako selektivna. Za konec se je še druge zmage veselil Poljak Maciej Paterski, ki je tako potrdil prevlado na dirki. V tej etapi je bil najboljši Slovenec Grega Bole, ki je zasedel osmo mesto, medtem ko je bil Rok Korošec 12. Prej omenjeni Paterski je poleg majice za najboljšega v skupnem seštevku, oblekel tudi majico za najboljšega po točkah in majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Poljak v moštvu CCC Sprandi Polkowice je tako samo potrdil odlično pripravljenost pred dirko po Italiji. Drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Primožu Rogliču, ki si je danes nabral še nekaj sekund zaostanka in je na koncu za Paterskim zaostal za minuto in sekundo, vendar je v etapi do Učke znova potrdil, da se razvija v odličnega hribolazca. Prav Adria Mobil je še najbolj konkurirala poljski Prokntinentalni ekipi, saj so se Novomeščani poleg drugega mesta Rogliča veselili tudi etapne zmage Marka Kumpa, ki je en dan nosil majico vodilnega v skupnem seštevku.

Matej Mugerli najboljši v Franciji
Kolesarji azerbajdžanskega moštva Synergy Baku nastopajo na etapni dirki druge kategorije Tour de Bretagne. V drugi etapi se je izkazal slovenski državni prvak in član azerbajdžanske ekipe Matej Mugerli. Mugerli je bil član ubežne skupine, ki se je izoblikovala okrog 70 km pred ciljem. Ta je štela kar 15 kolesarjev.

Kasneje je tudi med njimi prišlo do selekcije in ostala sta samo še dva, ko se je Mugerli štiri kilometre pred ciljem odločil za napad. Na koncu je bil edini izmed ubežnikov, ki ga glavnina ni uspela ujeti. Veselil se je prve zmage v tej sezoni. Ohranil pa je dve sekundi prednosti pred glavnino. V skupnem seštevku vodi Aas Adrian Stien. Mugerli se je povzpel na deseto mesto. Pred kolesarji je še pet etap.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ