Matej Mugerli sedmi v Kazahstanu

Matej Mugerli sedmi v Kazahstanu
04.10.2015 AVTOR: D. Z.
Ob zmagi Vincenza Nibalija na dirki po Lombardiji sta za popoln dan Astane v Kazahstanu poskrbela Aleksej Lucenko in Fabio Aru. Matej Mugerli je bil sedmi.

V Kazahstanu so že tretjič zapored organizirali dirko po Almatyju. Gre za 186 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo. Kolesarji so morali premagati šest 31 kilometrov dolgih krogov. Dirka je še kako pomembna za domačo Astano. Lani se je moral dirki po Lombardiji zaradi te preizkušnje odpovedati Vincenzo Nibali, ki je lani dobil dirko po Franciji.

Letos pa je tja kot kolesar Astane odpotoval zmagovalec španske Vuelte Fabio Aru. Na dirki prve kategorije je kot član azerbajdžanskega Synergy Bakuja nastopil tudi Matej Mugerli. Po več kot štirih urah dirkanja se je zmage po samostojnem pobegu veselil domačin Aleksej Lucenko. 49 sekund za njim je drugo mesto zasedel njegov klubski kolega pri Astani Fabio Aru.

Tretji je bil Pavel Kočetkov. Matej Mugerli se je ob koncu sezone izkazal s sedmim mestom. Zaostal je za 54 sekund. Zanimivo. Na treh izvedbah so se zmage vedno veselili pri domači Astani. Lani je ravno tako zmagal Aleksej Lucenko. Prvo izvedbo pa je dobil Maksim Iglinski. Za Astano je tako odlična nedelja, saj je dirko po Lombardiji dobil Vincenzo Nibali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ