Mateja Mohoriča nasledil Byström, Pibernik 15.

Mateja Mohoriča nasledil Byström, Pibernik 15.
26.09.2014 AVTOR: D. Z.
Cestne dirke. Mladinka Amalie Dideriksen je ubranila naslov svetovne prvakinje. Katja Jeretina je bila 59. Pri mlajših članih je bil najboljši Sven Erik Byström. Luka Pibernik 15.

MLADINKE
Za kolesarji in kolesarkami na svetovnem prvenstvu v Ponferradi je že prvi dan cestnih dirk. Po dnevu premora, ki je namenjen tudi prehodu med kronometri in cestnimi dirkami so dobrih 18 kilometrov dolg krog najprej preizkusile mladinke. Prevoziti so morale 72 kilometrov dolgo dirko.

Svetovna prvakinja pa je postala Danka Amalie Dideriksen, ki ji je uspel neverjeten podvig. Danka je namreč ubranila naslov iz Firenc, ko je takrat kot najmlajša med mladinkami ravno tako zmagala. Drugo mesto je tokrat pripadlo Italijanki Sofiji Bertizzolo. Tretja je bila Poljakinja Agnieszka Skalniak. Sicer pa je dirko v ospredju končala manjša skupina nekaj manj kot 20 kolesark. Na dirki je nastopala tudi Katja Jeretina, ki je zasedla 59. mesto.

MLAJŠI ČLANI
Popoldne pa so se s 182 kilometrov dolgo preizkušnjo soočili še člani do 23 let. Tu so Slovenci branili lanski naslov Mateja Mohoriča. A ne Mohoriča ne Jana Polanca v tej skupini ni bilo, saj že imata profesionalni pogodbi. Tako, da, tudi če po starosti spadata v to konkurenco, tu ne smeta nastopati.

Zato pa so se s progo soočili Gašper Katrašnik, Rok Korošec, Domen Novak, Luka Pibernik in Matej Razingar. Kapetan je bil Pibernik, ki je na koncu tudi zasedel 15. mesto. Sicer pa je bila dirka zelo zanimiva, na koncu je prav na zadnjem vzponu napadel Sven Erik Bystr öm, ki je vse do cilja uspel obdržati sedem sekund prednosti pred glavnino.

Tako je Norvežan - ta reprezentanca je taktično odpeljala odlično dirko - na prestolu nasledil našega Mohoriča. Sprint za drugo mesto je pričakovano dobil Avstralec Caleb Ewan, tretji pa je bil Norvežan Kristoffer Skjerping. V skupini, ki se je borila za drugo mesto je prišel tudi Pibernik, ki je, kot že rečeno, zasedel 15. mesto.

Ponferrada, cestna dirka, mlajši člani
1. Sven Erik Bystrom (Nor) 4:32:39
2. Caleb Ewan (Avs) 0:07
3. Kristoffer Skjerping (Nor)
4. Tiesj Benoot (Bel)
5. Sondre Holst Enger (Nor)
6. Iuri Filosi (Ita)
7. Bohorquez Sanchez (Kol)
8. Ilja Davidenko (Kaz)
9. Silvio Herklotz (Nem)
10. Mathieu Van Der Poel (Niz)
15. Luka Pibernik (Slovenia)
91. Gašper Katrašnik (Slo) 11:48
94. Matej Razingar (Slo) isti čas
98. Domen Novak (Slo) isti čas
110. Rok Korošec (Slo) 19:07

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ