Medaljo podaril in jo dobil nazaj

Medaljo podaril in jo dobil nazaj
12.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tony Martin je marca v dobrodelne namene na licitacijo dal olimpijsko srebrno medaljo. Najvišji ponudnik mu je zdaj medaljo vrnil.

Nekdanji kolesar se je že marca odločil, da bo tudi sam pomagal žrtvam v Ukrajini. In tako se je odločil, da bo najboljšemu ponudniku prodal srebrno olimpijsko medaljo. "Najpomembnejša trofeja moje kariere," je takrat opisal medaljo, ki jo je osvojil leta 2012 v Londonu:

"Vsak dan gledam tragične fotografije iz Ukrajine. Tako težko mi je sedeti doma in se s tem sprijazniti. Tudi sam želim prispevati kakšno malenkost," je takrat zapisal na družabnih omrežjih: "Ni se mi lahko posloviti od največje trofeje moje kariere, a če pomislim, da je več milijonov ljudi izgubilo vse, potem si želim tako pomagati." Dva tedna kasneje je najvišjo ponudbo dalo nemško podjetje FitLine. Znesek pa 35 tisoč evrov.

Potem pa se je glavni manager športnega oddelka pri tem podjetju Torsten Weber odločil, da Martinu medaljo vrne. "Spoštujemo Tonyjevo nesebično dejanje. V našem podjetju pa imamo posebno strast do športa. Zavedamo se, koliko truda, srca in duše je bilo vloženega v to medaljo. Si predstavljate njegov obraz, ko smo mu povedali, da bomo prispevali 35 tisoč evrov in mu obenem tudi vrnili medaljo, kjer ta medalja pripada njemu? Hvala še enkrat, Tony. Ker si pomagal otrokom," so sporočili iz podjetja.

"Čeprav sem se povsem sprijaznil z dejstvom, da oddam medaljo, sem zdaj ostal brez besed. Resnično se želim zahvaliti FitLinu, da je podprl moj projekt in tudi zato, da so mi vrnili medaljo, ki jo bom lahko nekoč pokazal vnukom," je dejal Tony Martin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ