Mezgec in Žigartova z novim imenom na dresu

Mezgec in Žigartova z novim imenom na dresu
23.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: GreenEdge

Ekipa Luke Mezgeca, ki se je letos imenovala BikeExchange, je dobila nove sponzorje. V prihodnji sezoni se bo imenovala Team Jayco AlUla, novi sponzor je arabsko luksuzno letovišče. 

Tudi v ekipo Luke Mezgeca vstopajo petrodolarji. Lastnik ekipe Gerry Ryan že nekaj časa išče novega glavnega sponzorja, ki bi zmanjšal njegovo finančno breme pri vzdrževanju ekipe. Glavnega še ni našel, še vedno to ostaja njegovo podjetje Jayco, je pa našel sekundarnega sponzorja, ki bo del imena ekipe.

To je postalo letovišče AlUla na severu Savdske Arabije, s katerim je ekipa sodelovala že v minulih sezonah. Tam so imeli lani pred začetkom sezone ekipni fotošuting, letos pa so Arabci že nadgradili sodelovanje in za tri leta postali drugi glavni sponzor avstralske ekipe. 

»Dogovor za sponzorstvo bo omogočil naši organizaciji, da še bolj ambiciozno nadaljujemo pot v profesionalnem kolesarstvu, s še višjimi cilji,« je bil optimističen Ryan. »Z novim imenom se spreminja tudi podoba naše moške in ženske ekipe, čeprav vsi ostali partnerji ostajajo z nami tudi v naslednji sezoni. Minula je bila za nas uspešna, verjamem pa, da bo prihajajoča še bolj,« je zaključil lastnik ekipe.

Tudi v menedžmentu ekipe je prišlo do spremembe, Matt White ni več športni direktor, napredoval je v Performance direktorja tako za moško kot za žensko ekipo in bo nadzoroval, kaj se dogaja v obeh sredinah. Podobno vlogo je imel v Ineosu in Bahrain Victoriousu Britanec Rod Ellingworth.

Ekipa se bo z novim imenom in novimi dresi prvič predstavila na dirki Tour Down Under prihodnji mesec. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ