Mezgec: Kolo dobil, na program dirk bo počakal

Mezgec: Kolo dobil, na program dirk bo počakal
13.11.2012 AVTOR: D. Z.
Luko Mezgeca čaka pomembna sezona. Po izjemnih predstavah v dresu Save iz Kranja je podpisal pogodbo z nizozemskim moštvom Argos Shimano. Prvi "spoznavni" dnevi so že za njim.

Z novimi klubskimi kolegi je preživel pet dni. "Trenirali nismo nič. Šlo je zgolj za nekakšen sestanek. Zmenili smo se za opremo. Pobrali so naše mere zaradi dresov," je po pojasnil Luka Mezgec, ki pa dresov vse do 1. januarja ne bo še smel uporabljati, saj je do takrat še član kranjske Save. Je pa že dobil kolo za trening, medtem ko bo moral na kolo za dirko še počakati. Naslednje leto bodo člani Argos Shimana vozili kolesa znamke Felt.

Sicer so spregovorili nekaj besed tudi o programu dirk v prihodnji sezoni, a tako Mezgec kot preostali novinci v moštvu še ne vedo natančno, na katerih preizkušnjah bodo nastopali. Mogoče bo sezono začel na dirki po Andaluziji, a tudi to še ni jasno. Zagotovo pa se bodo prve desetdnevne skupne priprave začele 10. novembra v španski Altei:

"Novinci še ne poznamo natančnega programa dirk in se bomo morali prilagajati. Najprej sledijo priprave. Po prvih bom sam v Altei ostal še nekaj dni. Januarja pa bomo tja skupaj odšli še dvakrat po en teden, vmesno obdobje med obema bom sam preživel kar tam. Tako bom v Altei samo januarja kar tri tedne zapored," je še dodal Mezgec, ki je bil nad prijaznostjo in sproščenostjo novih sotekmovalcev na spoznavnih dnevih navdušen.

Motivacije pred pomembno sezono mu tako ne manjka, zagotovo pa je dovolj hiter, da bi lahko veliko pomoči v sprinterskih vlakih nudil prvima možema hitrih zaključkov Marcelu Kittlu in Johnu Degenkolbu. Argos Shimano se še vedno bori tudi za licenco Pro Tour. Lani se jim ni izšlo, letos so prav zato pripeljali nove kolesarje, ki so na dirkah prislužili večje število točk.

Zaenkrat se spet niso uvrstili med elito, a upanje ostaja, saj ostajajo v boju za preostala tri mesta. "Mislim, da se sploh ne obremnjujejo preveč. Vsaj tako ni kazalo. Vsaj glede dirk ne bi smelo biti prav preveč razlike. Tudi sponzorji ostanejo, ne glede na licenco. Celo Shimano je že podaljšal sponzorsko pogodbo," je še zaključil Mezgec, ki je že začel s pripravami na sezono 2013, ko ga čakajo nastopi na največjih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ