Mischa Bredewold na domačih tleh do majice evropske prvakinje

Mischa Bredewold na domačih tleh do majice evropske prvakinje
24.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: UEC

Dirke na evropskem prvenstvu v Drentheju potekajo po enakem kopitu, odloča zaključni vzpon na Col du VAM, kjer je bila najboljša domačinka Mischa Bredewold.

Podobno kot zgodovinska dirka mladincev, kjer je Anže Ravbard osvojil naslov evropskega prvaka, je potekala tudi ženska dirka v kategoriji elite. Na klasičnem nizozemskem terenu z nekaj vetra in tudi občasno ozkimi cestami se glavnina nekoliko razredči do zaključnega vzpona, ključno pa je biti v dobrem položaju, ko se cesta začne vzpenjati na 48 metrov visoki umetni vzpon Col du VAM. 

Mladinci so do zaključnega vzpona prišli skupaj, pri ženskah se je selekcija naredila že prej, v zadnjem krogu je bilo v ospredju le še 16 kolesark. Ko je hitrost nekoliko padla, je zatišje pametno izkoristila Mischa Bredewold in napadla 10 kilometrov pred ciljem. Močne Nizozemke je seveda niso lovile, ostale reprezentance pa niso bile dovolj močne in predvsem prva favoritinja Lotte Kopecky se je za naslov evropske prvakinje morala obrisati pod nosom, Bredewoldova je do cilja zadržala tri sekunde naskoka.

Za popoln nizozemski dan je poskrbela Lorena Wiebes, ki je v zasledovalni skupini še odšprintala svetovno prvakinjo Kopeckyjevo, ta se je morala zadovoljiti z bronom.

Eugenia Bujak je dirko končala na 22. mestu, v drugi zasledovalni skupini s 45 sekundami zaostanka, Špela Kern pa dirke ni končala.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ