Mladi v Italiji daleč za najboljšimi, jutri U23 in članice

Mladi v Italiji daleč za najboljšimi, jutri U23 in članice
10.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na evropskem prvenstvu je za kolesarji že tretji dan tekmovanja in obenem prvi dan cestnih dirk. Tri končne odločitve smo videli. Slovenci niso bili v ospredju.

Trije dnevi tekmovanj so zdaj v Trentu že za kolesarji. Danes je bil čas za prve tri cestne dirke. Dan so začeli mladinci. Na 107 kilometrov dolgi dirki se Slovenci nizo izkazali. Še najboljši je bil Aljaž Turk, ki pa je z zaostankom več kot štirih minut zasedel šele 54. mesto. Fabijan Kralj je bil 72. Ostali so odstopili.

Evropski prvak je postal Francoz Romain Gregoire. Drugi je bil Per Strand Hagenes, tretji pa Lenny Martinez. Med mladinkami, ki so se soočile s 67,6 km dolgo progo je prvakinja postala Linda Riedmann. Eleonora Ciabocco je bila druga, tretja pa Eglantine Rayer. Pija Galof, Nika Bobnar in Nuša Moroz so odstopile. So pa domače navijače razveselile mlajše članice. Evropska prvakinja je na 80,8 km dolgi progi namreč postala Silvia Zanardi.

Blanka Kata Vas je bila druga, Evita Muzic pa tretja. Tjaša Sušnik in Lara Rajterič sta odstopili. Jutri bosta na sporedu dve cestni dirki. Ob 9. uri se bodo za medalje udarili mlajši člani. Ti bodo morali premagati 133,6 km dolgo progo z 2500 metri nadmorske višine. Start in cilj bo gostila Piazza Duomo. Prav v tej kategoriji bodo morali prevoziti kar deset krogov, kar je največ med vsemi kategorijami.

Člani imajo na nedeljski dirki namreč v programu več kilometrov, a začetni del poteka v liniji in šele kasneje pridejo na zaključne kroge. Med mlajšimi člani bodo Slovenijo zastopali Anže Skok, Nik Čemažar, Gal Glivar, Matevž Govekar, Kristjan Hočevar in Aljaž Jarc. Popoldne se bodo za odličja pomerile še članice. Start bo ob 14:15. Dirka bo dolga 107,2 km, karavana pa bo morala premagati dva tisoč metrov nadmorske višine. Na startu bodo tri Slovenke: Urška Bravec, Urška Žigart in Eugenia Bujak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ