Mohorič o nesreči z motoristom: "Razmišljal sem o vpletenih v padec"

Mohorič o nesreči z motoristom: "Razmišljal sem o vpletenih v padec"
03.08.2023 AVTOR: DZ, vir: Bahrain Victorious

O 5. etap in novi odlični vožnji Mateja Mohoriča smo že pisali, a v sredo se je pripetil tudi neljubi dogodek. Motorist s snemalcem se je zaletel v gledalce.

Motorist s snemalcem je v zadnjem krogu, ko je bila glavnina že znotraj desetih kilometrov, izgubil nadzor in se je zaletel v gledalce ob cesti. Pod motorojem naj bi se ujeli kar štirje gledalci.

Dve odrasli osebi in dva otroka. Tudi manjša deklica, so zapisali pri moštvu Bahrain Victorious. Reševalci so jih morali odpeljati v bolnišnico, po zadnjih informacijah organiazatorjev pa nihče ni bil huje poškodovan. Do tega dogodka je prišlo tik pred vodilnimi kolesarji, tudi Matejem Mohoričem, ki je branil rumeno majico vodilnega v skupnem sešetvku.

"Sprintati nismo niti želeli, ampak smo se želeli ustaviti. Ob zadnjem prihodu čez vzpon pa se je dirka nadaljevala, sam pa sem se želel boriti za odbitne sekunde. Kar se je zgodilo z motoristom nas je vse pretreslo. Srce se mi je ustavilo in o sprintu sploh nisem razmišljal. Bolj sem mislil naljudi, ki so bili vpleteni v padec. Upam, da je z vsemi vse v redu," je v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič.

Zdaj je pred njim poseben izziv. V Katovicah bo danes na sporedu posamična vožnja na čas. Dolga bo 16,6 km. Pred prvim zasledovalcem Joaom Almeido ima 12 sekund prednosti, pred tretjim Rafalom Majko pa 16. Vse do 15. mesta so kolesarji razporejeni znotraj ene minute zaostanka. Nevaren je vsekakor še četrti Michal Kwiatkowski, ki zaostaja za 18 sekund.

"V kronometer se podajam kot vodilni v skupnem seštevku in dal bom vse od sebe. Ne zgodi se mi prav pogosto, da moram odpeljati vožnjo na čas na polno, tako da upam, da bom jutri odpeljal kronometer svojega življenja. Vem, da sta Almeida in Kwiato favorita, vendar pa imam zares dobre noge, tako da nikoli ne veš," je dejal Mohorič. Mohorič je dirko po Poljski enkrat že končal na drugem mestu, tokrat pa vodi tudi v seštevku točk, saj jih je zbral 58. Tri več kot zmagovalec pete etape Marijn Van den Berg.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ