Mohoriča sprejeli doma: "Zaenkrat ostajam v Savi"

Mohoriča sprejeli doma: "Zaenkrat ostajam v Savi"
25.09.2012 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je zjutraj prišel z Nizozemske in ob 16:30 - potem, ko je že opravil trening - na uradnem sprejemu v domači Podblici pokazal zlat oin srebrno medaljo s svetovnega prvenstva.

Več o Mateju Mohoriču pa si boste lahko prebrali tudi v naši naslednji številki revije Bicikel.com

Svetovni prvak v cestni vožnji in drugi v vožnji na čas. Matej Mohorič je brez dvoma zaznamoval prejšnji teden, teden namenjen svetovnemu prvenstvu v kolesarstvu. "Mogoče je bilo težje osvojiti tisto medaljo na kronometru, čeprav je srebrnega leska. Kronometer je disciplina, kjer moramo peljati pol ure, člani pa eno uro na robu svojih zmožnosti," je pojasnil nasmejani Mohorič, ki mu ni težko vsak dan sesti na kolo.

Pravzaprav so dnevi, ko se na kolo ne usede, zelo redki. "V tem športu je veliko odrekanj. Športnik nisi samo na treningu, ampak cel dan. Paziti je treba na hrano, zgodaj moraš spat. Ampak, ves ta trud je že sproti poplačan, s tem užitkom, ki ga res vidiš, ko se pelješ na treninge in potem, ko prideš na tako dirko in ko veš, da si med favoriti. Občutek je res nepopisen," je po sprejemu še dejal Mohorič.

Tokrat je že bil v odpravi, ki si jo zaslužijo samo svetovni prvaki, torej v mavrični majici in tudi v mavričnih nogavicah, ki so vendarle dobile prednost pred tistimi vse bolj znamenitimi Supermanovimi: "Na cestni dirki so bile Supermanove nogavice, ki so se tam znašle čisto po naključju, ampak sem po tem očitno postal znan."

Ob navzčnosti mnogih, nekdanjih trenerjev, zdajšnjega trenerja, bodočega trenerja ... je Mohorič tudi potrdil, da bo v naslednji sezoni ostal v domačem klubu, čeprav je dobil kar precej povabil iz največjih moštev: "Ostal bom v Savi. Naslednje leto pod vodstvom Mateja Stareta, a tudi Matjaž Zevnik bo še bdel nad mojimi treningi."

Sicer pa je Mohorič tudi odličen dijak. Obiskuje četrti letni gimnazije v Kranju ... Čeprav je svetovni prvak, pa se dobro zaveda, da bo moral v prihajajočih letih narediti še velik napredek, če se bo hotel enakovredno kosati tudi z najboljšimi profesionalnimi kolesarji.

Da se tega tudi sam zaveda, dokazuje njegova naslednja izjava: "Nikoli ni tako dobro, da ne bi lahko bilo še bolje." Mohorič se ni pozabil zahvaliti niti reprezentančnim kolegom. Prav vsem, še posebej pa Martinu Otoničarju, ki je ogromno pripomogel k temu, da je glavnina ujela nevarno skupino ubežnikov.

Na prireditvi je bil tudi tisti, ki je zaslužen, da je Mohorič v pravem trenutku ujel pravo formo - torej trener Matjaž Zevnik, ki je bil jasen: "Mislim, da Mateja čaka kariera profesionalnega kolesarja, ker že zdaj zelo odraslo razmišlja. Tudi mislim, da bo delal to kolesarsko pot po korakih, kar se mi zdi najbolj prav in bo ostal še kakšno leto ali dve v našem klubu."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ