Na Eurobikeu 2016 boste Pinarellovo stojnico iskali zaman

Na Eurobikeu 2016 boste Pinarellovo stojnico iskali zaman
19.02.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Iz Pinarellovega sedeža v Trevisu prihaja zanimiva novica: italijanski proizvajalec koles bo letos izpustil največji kolesarski sejem Eurobike.
Sejem Eurobike, ki vsako leto konec avgusta in začetek septembra poteka v nemškem Friedrichshafnu, je nedvomno največji tovrstni dogodek v kolesarskem svetu. Gre za stično točko vseh udeležencev v kolesarski industriji, od proizvajalcev do posrednikov in na koncu tudi kupcev.

Zato je nekoliko presenetljivo, da so se pri Pinarellu odločili, da na sejmu v letošnjem letu ne bodo sodelovali. Odločitev so pospremili s pojasnilom, da se v svojem pristopu želijo še bolj osredotočiti na direktni stik s strankami, zato jim udeležba na Eurobikeu ni več v interesu. Namesto tega bodo v Trevisu pripravili dva večja dogodka, ki bosta namenjena v prvi vrsti strankam.

Na Giru bodo skupaj z ekipo Sky predstavili novosti za leto 2016, vrhunec v juliju pa bo nedvomno Pinarellov kolesarski maraton. Dogodek letos praznuje dvajseto obletnico, v treh dneh dirkanja in druženja pa bodo testna kolesa na voljo vsem. Hkrati gre tudi za enega najbolj zaželjenih italijanskih granfondov.

V jeseni pa pripravljajo novost - flota testnih koles bo začela leto dni dolgo pot po celem svetu, namenjena pa bo predvsem predstavljanju Pinarellovih novosti neposredno strankam. Gre za nadaljevanje spremenjene strategije, o njeni uspešnosti pa bomo lahko sodili šele čez nekaj sezon. Pinarello je namreč sodelovanje na Eurobikeu odpovedal le letos, zato ni izključeno, da ga bomo v naslednjih letih v Nemčiji spet videli.
Značke: Cestno
Komentarji
Anquetil.J 19.02.2016 08:04

Pametno!

TomazK 19.02.2016 08:12

Mogoče grejo na kak motosejem kaže jezik

ktm1001 19.02.2016 09:47
@TomazK:

Mogoče grejo na kak motosejem kaže jezik

Tisto je Wilier... 

FAUSTO 19.02.2016 10:33
Škrtuhi!
zmaj24 19.02.2016 12:07

Že s tem, ko jih ne bo na sejmu, so naredili večjo reklamo, kot če bi tudi letos bili tako kot vsi ostali. 

bodygeometry 19.02.2016 12:14

Že pred leti sem rekel, da bo samo leto ali dve še trajalo, da nobenega od večjih in velikih ne bo več (Specialized je prvi "odstopil" od sejma) - cene za prostor so nore, 3/4 sejma so kitajci in elektro bicikli, kaj še sploh človek lahko vidi?!
Dve leti nazaj sem še šel enkrat zaradi navade, pa sem bil zelo razočaran, tako da Eurobike mene ne vidi več, nimam kaj videti...

 

Za podjetje je veliko bolj smiselno organizirati neke dealer event-e in jih malo "poširiti" - se pravi, da lahko pridejo tudi novinarji, res najboljše stranke prodajalca, itd.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ