Na Hrvaškem predstavili Mitjo Roka in Cape Epic (video)

Na Hrvaškem predstavili Mitjo Roka in Cape Epic (video)
09.03.2012 AVTOR: D. Z.
O Mitji Roku in njegovi nenačrtovani prihajajoči poti na dirki Cape Epic smo že pisali. Mitja Rok pa se je s hrvaškim kolegom Tomasom Katalenićem predstavil tudi na televiziji.

Akcijska Centrala
Skupaj sta gostovala v oddaji Akcijska Centrala na televiziji Sportska TV. Oddajo si lahko ogledate tudi na priloženem posnetku. Tam sta se kolesarja predstavila, navedla razloge, zakaj sta se odločila za ta podvig in gledalcem predstavila tudi izjemno zahtevno dirko v Afriki, na kateri bodo letos nastopili trije Slovenci.

Kot smo že pisali, Mitja Rok vse do zadnjega nastopa na zahtevni etapni preizkušnji za gorskem kolesarje ni pričakoval. "Govorili smo pač bolj o osnovnih stvareh. Od tega, kako sva se spoznala in kako je prišlo do take odločitve, pa do tega, da smo skupaj opisali, za kakšno dirko sploh gre," je dejal Mitja Rok, ki je priznal, da se sta se s Katalenićem prvič srečala prav pred snemanjem pogovora.

S pmočjo Mateja Mugerlija
"Kasneje sva se dobila in čez vikend opravila dva treninga z gorskimi kolesi. V dveh dneh deset ur treninga, pa več kot pet tisoč višincev. Sicer sem imel občutek, da sem nekoliko boljši, vendar je to samo trening," je še poudaril Rok, ki s tekmovalnim kolesarstvom nima prav veliko izkušenj, zato pa jih ima tisti, ki mu z načrtovanjem treninga najbolj pomaga.

Govorimo o kolesarju Adrie Mobila Mateju Mugerliju, ki ima izkušnje tako iz Pro Toura, kot tudi iz gorskega kolesarstva. "Seveda mi lahko predvsem s planom trenigov ogromno pomaga. Sam s tem nimam izkušenj in lepo je, če imaš ob sebi nekoga, ki se na to tako spozna, kot se Matej. Pomagal mi je že pri pripravah na DOS. Za tekmovalno kolesarstvo ima pa še toliko več izkušenj," je pojasnil Mitja Rok.

Pred odhodom še eno snemanje
Mitja Rok naj bi v prihodnjih dneh, še pred 20. marcem, ko odide v Afriko, še enkrat moral na snemanje za Akcijsko Centralo. "Res je. Še enkrat naj bi snemali. Tokrat ne v studiu, ampak v naravi. Na treningu," je potrdil Rok, ki se tako po dveh nastopih na DOS-u podaja na novo preizkušnjo. Tokrat etapno. Po odzivih sodeč, pa Cape Epic Hrvate še kako zanima, čeprav še zdaleč nimajo tako vrhunskih kolesarjev, kot Slovenci. Sicer pa si lahko več o Rokovih avanturah preberite tudi na njegovi spletni strani, kjer boste lahko izvedeli precej več tudi o dirki Cape Epic. Intervju pa si lahko ogledate na spodaj priloženem videu.Akcijska Centrala_21 Tomas Katalenić i Mitja Rok - Absa Cape Epic from AKCIJSKA CENTRALA on Vimeo.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ