Na Kitajskem gledalec zakrivil hudo nesrečo

Na Kitajskem gledalec zakrivil hudo nesrečo
17.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na Kitajskem se je začela dirka Tour of Qinghai Lake. Tudi s tremi Slovenci. Hud padec pred sprintom.

Prva etapa na dirki ekstra kategorije Qinghai Lake je bila dolga 113 kilometrov. Start in cilj je gostilo mesto Xining. Obetala se je sprinterska etapa. Lani je v teh etapah povsem prevladoval Marko Kump. Kump je tudi letos na dirki in je eden izmed treh Slovencev.

Tu sta še Matej Mugerli in Uroš Repše. Kump je vsekakor spadal med kandidate za zmago v prvi etapi. A prav v zaključku je prišlo do pravega kaosa. Dva kilometra pred ciljem je neprevidni gledalec prečkal cesto ravno, ko je tja prišla glavnina, ki je že vozila z izjemno hitrostjo, saj so se kolesarji že pripravljali na zaključni sprint. Na tleh je pristal tudi Marko Kump.

"Zdaj bomo ocenili stanje Marka Kumpa. Poškodoval si je gleženj. Fenga boli zapestje. Potem pa si bomo zastavili nove cilje, " je dejal športni direktor Lampreja Meride Vicino. Matej Mugerli je tik pred padcem dobil defekt in se tako sprinta ni mogel udeležiti. Za zmago se je prav zaradi padca udarilo vsega okrog 30 kolesarjev. Zmage se je veselil Miguel Angel Rubiano, k ije premagal Danieleja Collija in Remca Te Brakeja. Uroš Repše je bil 60. Matej Mugerli je bil 124., Marko Kump pa 146.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ