Na Pohorju letos kar tri tekme v spustu, tudi evropsko prvenstvo

Na Pohorju letos kar tri tekme v spustu, tudi evropsko prvenstvo
09.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Marko Pigac

Najboljši gorski kolesarji sveta v spustu se bodo tudi letos vrnili na Pohorje, a ne ob koncu aprila, kot je bilo sprva načrtovano. Zaradi še vedno trajajoče epidemije bodo kolesarji v Mariboru dirkali od 3. do 15. avgusta.

Prireditelji tekem na Mariborskem Pohorju so se lani izkazali in v zahtevnih razmerah izvedli dve od le treh tekem za svetovni pokal v spustu, zato so seveda svoje mesto v koledarju dobili tudi letos. Sprva je bilo načrtovano, da bodo najboljši kolesarji v spustu prišli v Slovenijo aprila, a so razmere še vedno negotove, zato so se z UCI-jem prireditelji dogovorili za nov, avgustovski termin.

Na Pohorju bodo letos tako potekale kar tri tekme od 3. do 15. avgusta. Glavni del 14-dnevnega dogajanja bo dirka za svetovni pokal v spustu, kvalifikacije bodo 14. avgusta, dirka pa dan kasneje.

Dogajanje se bo začelo 3. avgusta, ko bo na Pohorju dirka za evropski pokal, med 6. in 8. avgustom pa bo Maribor premierno gostil evropsko prvenstvo za najboljše kolesarje v spustu. Ker predvidevajo, da se bo večina najboljših tekmovalcev udeležila vsaj EP in tekme za SP, nekateri pa bodo na Pohorju ostali 14 dni in tekmovali na vseh treh tekmah, skupno pričakujejo kar 1500 tekmovalcev.

»Ponosni smo, da nam je Mednarodna kolesarska zveza zaupala tudi izvedbo evropskega prvenstva, s čimer si Maribor utrjuje položaj zanesljivega in profesionalnega organizatorja tekem na najvišjem nivoju,« je ob potrditvi terminov povedal soorganizator in vodja tekmovanja Iztok Kvas. »Trenutno še ne moremo napovedati, ali bomo ogled tekem lahko omogočili tudi gledalcem, a lanske izkušnje so pokazale, da je Pohorje dovolj veliko, da lahko na varni medsebojni razdalji ob progi tekme spremljajo vsi, ki jih navdušuje gorsko kolesarstvo,« je v izjavi za javnost zaključil Kvas.

Na lanskih tekmah je blestela Monika Hrastnik s 5. in 6. mestom, Jure Žabjek pa je končal na 15. in 27. mestu.





Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ