Na Primorskem se je je razvijal, zdaj se vrača v Adrio Mobil

Na Primorskem se je je razvijal, zdaj se vrača v Adrio Mobil
07.07.2020 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Kristjan Hočevar je eden izmed zelo nadarjenih mladih kolesarjev, na katere mnogi strokovnjaki, ki so videli rezultate njegovih testiranj opozarjajo. Zdaj je prestopil iz ekipe MebloJogi v Adrio Mobil.

"Računam na dirke z reprezentanco do 23 let, trenutno je predvidenih kar nekaj. Moj glavni cilje je Tour de l'Avenir, v klubskem dresu pa bi rad dobro pomagal ekipi in sotekmovalcem."
Kristjan Hočevar

Kristjan Hočevar je v mlajših kategorijah že bil član Adrie Mobila, potem pa je odšel na Primorsko, kjer je med mlajšimi člani kolesaril za moštvo Meblo Jogi. Na Fakulteti za Šport so tudi že večkrat opozorili na 21-letnega kolesarja, ki je lani s slovensko reprezentanco med drugim nastopil tudi na dirki Tour de l’Avenir.

Letos je bil na državnem prvenstvu v vožnji na čas na Pokljuki drugi med mlajšimi člani. Zaostal je samo za Tadejem Pogačarjem. Med člani pa je postavil deveti čas. Po dveh letih dirkanja se zdaj vrača v Adrio Mobil. Tak je bil tudi dogovor med primorskim in dolenjskim klubom.

"Kristjan je odličen fant, v mlajših kategorijah je bil del Adrie Mobil, potem je odšel v Gorico, zdaj pa se vrača k nam. Pričakoval sem, da bo prišel že na začetku sezone, računal sem nanj, a smo se nato dogovorili drugače. Zagotovo bo veliko pomenil naši ekipi, je super kolesar in se zelo veselim, da se nam bo pridružil," je v izjavi za javnost dejal športni direktor članske ekipe Adria mobil Branko Filip.

"V zadnjih dveh letih sem se učil in pridobival izkušnje na članskem nivoju dirkanja, naučil sem se vztrajnosti, za vse pa hvala ekipi mebloJOGI PRO-Concrete. Zdaj sem vesel, da se vračam k Adrii, da bom lahko del domače ekipe," pa je povedal Hočevar, ki je še dodal:

"Po začetku korona krize sem naredil krajši premor, potem pa sem začel pridno trenirati, če nič drugega zato, da mi bo to koristilo v naslednjih sezonah. Novica o DP je bila dobra motivacija, na cestni dirki sem imel malo smole, sem pa formo lahko pokazal v kronometru. Kot kolesarju mi najbolj ustrezajo težke enodnevne dirke z vzponi in večdnevne dirke."

Zdaj se že v dresu Adrie Mobila mudi na višinskih pripravah v Livignu: "Ne vem še, katera bo prva dirka v dresu Adrie, zagotovo pa računam na dirke z reprezentanco do 23 let, trenutno je predvidenih kar nekaj. Moj glavni cilje je Tour de l'Avenir, v klubskem dresu pa bi rad dobro pomagal ekipi in sotekmovalcem. Vem, da se moram še veliko naučiti in hvala Adrii Mobil za ponujeno priložnost."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ