Na uvodni gravel dirki Wörthersee Gravel Race je šla zmaga v Avstrijo in Italijio!

Na uvodni gravel dirki Wörthersee Gravel Race je šla zmaga v Avstrijo in Italijio!
08.04.2024 AVTOR: Uredništvo

Prva izvedba dirke Wörthersee Gravel Race je bila izjemno uspešna in potekala v idiličnih vremenskih razmerah.

Avstrijec Sebastian Schönberger si je z impresivnim časom 04:00:23,3 zagotovil prvo mesto na prvi izvedbi dirke Wörthersee Gravel Race. Drugo mesto je pripadlo Paulu Voßu iz Nemčije. Tretje mesto je zasedel Belgijec Daan Soete.

Najhitrejša ženska je s časom 04:28:36,3 Italijanka Giada Borghesi članica Lapierre to Btc City Ljubljana team, Nizozemka Geerike Schreurs je bila druga, tretje mesto je zasedla Carolin Schiff iz Nemčije.

Izjemen uspeh je dosegel Andrej Žavbi, saj je v svoji starostni kategoriji zabeležil zmago. Med boljšimi Slovenci sta bila še Vene Uroš peti in Močnik Eva druga v svojih starostnih kategorijah.

Petindvajset odstotkov najboljših v vsaki starostni skupini se je uvrstilo na svetovno prvenstvo UCI Gravel v Belgiji. Preostali pa bodo iskali svoje priložnosti na naslednjih prireditvah v letošnjem koledarju.

Vse rezultate v vseh kategorijah si lahko ogledate na povezavi: https://www.woerthersee-gravel.com/ergebnisse/.

Dirka Wörthersee Gravel Race je že v svojem debitantskem letu pridobila izjemno priljubljenost, saj so se startna mesta hitro zapolnila. Zaradi izjemnega povpraševanja je bila omejitev števila udeležencev povečana s 1.000 na 1.200 udeležencev iz kar 36 držav.

Odzivi

Direktor dirke Julius Rupitsch je zadovoljen: "Neverjetno je videti tako močno udeležbo, ki smo jo imeli na dirki Wörthersee Gravel Race. Hvala vsem športnikom, pomočnikom, gledalcem in lokalnemu prebivalstvu. Vsak od vas je prispeval k temu, da je bila prva dirka Wörthersee Gravel Race tako uspešna. Vaše navdušenje, podpora in razumevanje začasnih cestnih zapor so pomembno prispevali k nemotenemu poteku dogodka."

"Premiera dirke Wörthersee Gravel Race je bila popoln uspeh, navdušeni smo nad pozitivnimi odzivi in velikim zanimanjem za našo prireditev. Tako fantastična dirka s poletnim vremenom - to je resnično najboljša reklama za regijo!" poudarja Roland Sint, generalni direktor regije Wörthersee Rosental.

Dirka Wörthersee Gravel Race je del prestižne svetovne serije Trek UCI Gravel World Series in se je hitro uveljavila kot osrednji dogodek, saj je privabila številne kolesarje, v lovu za izpolnitev kvalifikacijske norme za nastop na svetovnem prvenstvu. Svetovna serija UCI Gravel World Series predstavlja vznemirljiv razvoj kolesarstva, ki je odmeven po vsem svetu in zbuja navdušenje na vseh celinah. Gravel kolesarjenje, ki je nastalo kot trend v ZDA, je navdušilo navdušence po vsem svetu, kar je privedlo do letos razširjenega koledarja prireditev.

Dirke so namenjene tako elitnim kolesarjem kot ljubiteljem, saj ponujajo vožnje na dolge razdalje predvsem po neasfaltiranih cestah in stezah s pustolovskimi in pogosto zahtevnimi potmi sredi naravnih pokrajin.



Uspeh dirke Wörthersee Gravel Race potrjuje vse večjo privlačnost gravel kolesarjenja in utrjuje njeno mesto v nenehno razvijajoči se pokrajini kolesarskih prireditev.

Organizatorji zagotavljajo, da bo večji poudarek še naprej namenjen kakovosti dogodka, zagotavljanju trajnostne rasti in stalnemu razvoju prireditve. Cilj dirke Wörthersee Gravel Race ni le biti izjemen športni dogodek, temveč tudi pomagati oživiti predsezono pri Wörthersee in pozicionirati regijo kot privlačno destinacijo za kolesarje po makadamu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ