Na zaključni dirki svetovnega pokala v krosu Blaža Klemenčič 8-a, Tanja Žakelj 13-ta

Na zaključni dirki svetovnega pokala v krosu Blaža Klemenčič 8-a, Tanja Žakelj 13-ta
23.08.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tanja Žakelj (Unior Tools Team) zagotovo ni zadovoljna z današnjo dirko v Val di Sole, saj je 13. mesto precej nižje od želja in tudi zmogljivosti.

Svetovnega pokala ni dobro zaključiti s »slabim dnevom «, a Tanja se zaveda, da je njena pripravljenost boljša in se optimistično podaja na bližnje svetovno prvenstvo.

 

Po dveh odličnih uvrstitvah v Severni Ameriki je 13. mesto na dirki in 12. mesto v seštevku svetovnega pokala vse, kar je uspela iztržiti Tanja Žakelj (Unior Tools Team) na finalni dirki svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. V Val di Sole je v preteklosti že zmagovala in osvajala naslove, skoraj povsem nova proga pa ni več tako zelo po njenem okusu. Gledalci so zagotovo prišli na svoj račun, Tanja pa je izgubila del trase, v katerem je bila najboljša – dolg vzpon. A v tem ne gre iskati glavnega razloga za slabši rezultat. Tanja Žakelj je po dirki povedala: »Mogoče sem imela previsoke cilje in preveč želje v sebi. Bil je preprosto eden izmed tistih slabih dni, še vedno verjamem da sem bolje pripravljena. Jasno sem ciljala na 'podium' in tja nisem prišla, zaključek je tak kot je bil. Potrudila sem se po najboljših močeh, vsaka točka je pomembna. Kljub marsikateri negativni misli med dirko sem se potrudila in tudi navijači so me glasno spodbujali. «

Razmere za dirkanje so bile sicer skoraj idealne, z oblačnim vremenom in ne pretirano razmočeno progo po nočnem deževju.

Zdaj bo treba na to dirko hitro pozabiti in se osredotočiti na bližnje svetovno prvenstvo v Andori. Tanja o tem razmišlja takole: »Svetovno prvenstvo je še edina dirka, ki mi ostaja v letošnji sezoni. Lahko rečem, da sem za to dirko trenirala celo leto in da upam na boljši dan kot je bil danes in da bom tam unovčila ves moj trud in energijo. Obljubim da se bom maksimalno potrudila, želim si čim višje. « Zmagovalka današnje dirke je Danka Annika Langvad, svetovni pokal pa je pričakovano osvojila Švicarka Jolanda Neff.

Druga Slovenka v elitni kategoriji Blaža Klemenčič,  je deseto mesto s prejšnje dirke v Windhamu še izboljšala in zadnjo letošnjo dirko za svetovni pokal zaključila na odličnem osmem mestu. Blaža se tako po poškodki uspešno vrača med najboljše in se uvršča vedno višje iz dirke v dirko, kar je dobra napoved za dirke, ki sledijo v zaključku sezone.
Blaža Klemenčič je svetovni pokal zaključila na skupnem 15. mestu, v klubski razvrstitvi pa se je klub HABITAT MOUNTAINBIKETEAM za katerega temuje Blaža v letošnjem letu uvrstil visoko na 4. mesto, UNIOR TOOLS TEAM pa je s točkami samo od Tanje Žakelj na 12. mestu. 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ