Nairo Quintana: "Čudež, da sem sploh še na dirki."

Nairo Quintana: "Čudež, da sem sploh še na dirki."
23.07.2016 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana se je pred zadnjo gorsko etapo povzpel na tretje mesto ... a po cilju priznal, da je že razmišljal o odstopu.

"Razmišljal o odstopu "
Nairo Quintana se je po lanskem izjemnem zaključku dirke po Franciji, ko je tritedensko preizkušnjo še drugič končal samo za Chrisom Froomom, letos želel boriti za končno zmago. A Kolumbijec ni bil konkurenčen.

Ne Froomu, niti ne nekaterim kolesarjem, ki jih je v preteklih letih brez težav premagoval. Zdaj je razkril, da ima težave tudi z alergijami. »Danes sem razmišljal celo o odstopu. Pravzaprav je pravi čudež, da sem sploh tukaj. « 19. etapo pa je končal v ospredju. Sicer je zaostal za pomočnikom Alejandrom Valverdejem, vendar pa sta popustila tako Bauke Mollema kot Adam Yates, ki sta bila v skupnem seštevku pred njim.

"Telo ne deluje prav "
Prehitel ga je Romain Bardet in Nairo Quintana je trenutno tretji. »Res sem se slabo počutil. Težko pojasnim, kaj se dogaja z mojim telesom. Tudi danes sem zares trpel. Samo po zaslugi kolegov sem danes tukaj, še vedno na kolesu. Utrujen sem. Moje telo ne deluje pravilno, noge se ne obračajo. Na cilju take etape je to sicer običajno, a telo ni tako kot ponavadi. «

Prav zato lahko še nekateri upajo, da bodo Kolumbijca v zadnji gorski etapi spodnesli s tretjega mesta. Nenazadnje sta mu zelo blizu Adam Yates, ki zaostaja za 19 sekund, Richie Porte zaostaja za 50 sekund, Fabio Aru pa za dobro minuto in pol. »Bolj kot na moč sem se zanašal na mojo nadarjenost. Ta te nikoli ne pusti na cedilu, « je še dodal Nairo Quintana.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ