Nairo Quintana: Na Touru bom jaz kapetan

Nairo Quintana: Na Touru bom jaz kapetan
18.10.2017 AVTOR: D. Z.
"V naslednji sezoni bom jaz kapetan na Touru," je dejal kolesar Movistarja Nairo Quintana in tako morda pojasnil hierarhijo v ekipi.

Pri Movistarju so pred sezono 2018 podpisali pogodbo z Mikelom Lando. Ker že imajo Alejandra Valverdeja in Naira Quintano, so se mnogi spraševali, kako si bodo trije zvezdniki razdelili dirke.

Zdaj je nekaj stvari očitno pojasnil kar Quintana sam: “Z direktorji smo se dogovorili. Podprli me bodo s pravimi pomočniki. Ne vem, če bo nastopil tudi Mikel, ampak z Alejandrom sva v preteklosti imela podoben program in vse sva izpeljala v dobro ekipe. ” Nairo Quintana je tipični kolumbijski hribolazec in prvih devet etap na dirki po Franciji mu vsekakor ne ustreza, pa čeprav je bil leta 2015, ko so morali kolesarji na Touru ravno tako premagati tlakovane odseke, na koncu celo drugi.

“Mislim, da mi trasa ustreza, saj je kar veliko gorskih etap. Poleg tega ni prav veliko kilometrov v vožnji na čas. Zato menim, da bom lahko dober. Brez dvoma se moramo posvetiti etapi s tlakovanimi odseki. Ob meni bodo specialisti, kot so Bennati, Erviti in Rojas, ki bodo skrbeli, da se ne bom znašel v težavah. ” Quintana je letos po drugem mestu na Giru nastopil še na Touru, a tam ni bil konkurenčen, zdaj se namerava spet povsem posvetiti pripravam na Tour.

“Morda temu ne bi rekel napaka, saj sem se iz vsega skupaj veliko tudi naučil. Seveda bom spremenil načrt. Naslednje leto bom precej manj dirkal tudi na dirkah najvišje ravni. Julija bi rad bil svež, saj bo to glavni cilj sezone. ” Kolumbijec, ki je v karieri po enkrat dobil dirko po Italiji in dirko po Španiji, je Tour de France že dvakrat končal na drugem mestu, lani je bil tretji, letos pa 12. Poleg tega je bil letos drugi na Giru. Vedno, ko je na Touru stopil na oder, je to dirko dobil Chris Froome. Njegova nočna mora, bi lahko rekli. A Quintana je prepričan: “Premagljiv je. To zagotovo. Če ne bi bil, potem bi moral tudi sam drugače razmišljati.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ