Napoved: Dež in spolzki tlakovci

Napoved: Dež in spolzki tlakovci
05.04.2012 AVTOR: D. Z.
V nedeljo, 8. aprila bo na sporedu že 110. dirka Pariz-Roubaix. Očitno pa bo to dirko poleg znamenitih tlakovanih odsekov zaznamovalo tudi slabo vreme in dež.

V zadnjih letih so kolesarji na že zaradi tlakovanih odsekov zahtevni dirki vedno dirkali v zanje ljubšem vremenu. Na taki preizkušnji je namreč vse, razen dežja dobrodošlo. A tokrat jih, vsaj po napovedih sodeč, čaka dež. Že na dirki Scheldeprijs, ki jo je v sprintu dobil Marcel Kittel, Slovencev pa ni bilo v ospredju, je v zaključku dirke kolesarje oviral dež.

Vreme pa naj bi bilo prav v nedeljo še najslabše. Strokovnjaki opozorajajo, da bodo tlakovci zaradi dolgega obdobja brez padavin, po prvih dneh dežja še precej bolj spolzki in zato še bolj nevarni. Po prvih napovedih naj bi v nedeljo kolesarji vozili v treh do 12 stopinjah celzija.

To so samo podatki, ki opozarjajo, da se bo Pariz-Roubaix spremenil v pravi Severni pekel, kjer bodo morali kolesarji premagati 257 kilometrov, od tega 27 odsekov oziroma 51,5 kilometra tlakovanih cest. Sicer pa so se organizatorji pohvalili z dejstvom, da so obnovili vse najnevarnejše odseke.

Vsakih sto metrov obnovljenih odsekov naj bi organizatorje stalo kar 55 tisoč evrov. Če bo na tej klasiki zares deževalo, potem bo vsekakor zanimivo videti, kakšna kolesa, opremo, gume, zavore ... bodo uporabljali kolesarji. Spektakel je vsekakor zagotovoljen. Z ali brez dežja.

foto: sirotti
vir: cyclingnews.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ