Neverjetna predstava Valverdeja in sedmi Grega Bole

Neverjetna predstava Valverdeja in sedmi Grega Bole
31.01.2015 AVTOR: D. Z.
S tretjo dirko se je nadaljevala serija enodnevnih dirka na Majorki. Na neverjeten način je zmagal Alejandro Valverde. Grega Bole je bil sedmi. 13. Kristijan Koren.

Na Majorki je bila na sporedu tretja izmed serije enodnevnih dirk prve kategorije. Gre za dirko Trofeo Serra de Tramuntana. Dirka je bila dolga 166 km, na startu v Validemossi pa so spet bili tudi trije Slovenci: Grega Bole, Kristijan Koren in Matej Mohorič. Cilj je gostila Deia. Dirka je bila zelo razgibana, tako da je bilo jasno, da bo prišlo do prave selekcije.

Kolesarji so morali premagati sedem kategoriziranih vzponov. Od tega tri druge kategorije, dva tretje kategorije in dva četrte kategorije. Pobeg dneva je uspel kar 26 kolesarjem. Ta skupina se je izoblikovala po šele 40 kilometrih dirkanja. V ozadju so se v lov podali kolesarji Skya, ki svojega predstavnika v ospredju niso imeli. Odločilno potezo pa je Alejandro Valverde naredil že 30 kilometrov pred ciljem.

Spet je napadel in tokrat nadaljeval v samostojni vožnji. Slediti mu ni mogel nihče več. Na koncu si je privozil kar minuto in 23 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem. Tako se je oddolžil za petkovo drugo mesto. Drugo mesto si je po zaslugi napada 15 km pred ciljem privozil Tim Wellens. Lepolod Konig je bil tretji. Preostali so zaostali za več kot dve minuti.

Sledili so Jose Joaquin Rojas, Marc De Maar in Giovanni Visconti. Prav Italijan je dobil boj za šesto mesto v skupinic šestih kolesarjev. Tik za njim je ciljno črto prečkal najboljši Slovenec. Grega Bole je tako zahtevno dirko končal na sedmem mestu. Dobro se je odrezal tudi Kristijan Koren. S tremi minutami in 47 sekundami zaostanka je zasedel 13. mesto, a je bil dolgo ob kapetanu Formolu in mu stal ob strani v že pošteno razredčeni skupini. Matej Mohorič je bil 32.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ