Nibali zapušča Liquigas, skoraj dva milijona na leto nista dovolj

Nibali zapušča Liquigas, skoraj dva milijona na leto nista dovolj
06.05.2012 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali v naslednji sezoni ne bo član italijanskega moštva Liquigas-Cannondale. Italijan sicer še ni podpisal nove pogodbe, vendar naj bi bila odločitev dokončna.

Vincenzo Nibali se je rodil 14. novembra 1984 v Messini. Visok je 180 centimetrov, v formi pa ima 64 kilogramov. Med mlajšimi člani je med drugim osvojil tudi tretje mesto na svetovnem prvenstvu v kronometru v Bardolinu. Takrat sta ga premagala svetovni prvak Jani Brajkovič in Thomas Dekker. Med profesionalne kolesarje je prestopil leta 2005, ko je bil eno leto član Fasse Bortolo. Takoj naslednje leto pa je podpisal pogodbo z Liquigasom.  Na dirki po Italiji je že bil drugi in tretji. Leta 2010 je dobil dirko po Španiji, istega leta pa je zmagal tudi na dirki po Sloveniji.

To poročajo novinarji spletnega portala tuttobiciweb.it., kjer so za mnenje vprašali glavnega menedžerja moštva Roberta Amadia, ki naj bi Nibaliju ponudil milijon 800 tisoč evrov na sezono. "Mi smo mu dali svojo ponudbo. Dali smo mu dovolj časa, da to ponudbo preuči, vendar nam do zdaj nismo prejeli odgovora. Kar se nas tiče, smo s tem končali," je dejal Amadio in dodal:

"Več kot toliko mu nismo mogli ponuditi. Obdržati Nibalija ni lahka stvar. Vedno ga bomo imeli za kolesarja, ki se je razvil v Liquigasu, vendar je res, da ima različne mamljive ponudbe." Najresneje naj bi se za Nibalija, tudi zmagovalca dirke po Sloveniji, zanimali pri zvezdniškem moštvu BMC, kjer očitno iščejo naslednika Cadela Evansa, in pri Astani. Pri BMC naj bi Nibaliju ponudili kar 2,5 milijona evrov na sezono.

Amadio obljublja podporo na Touru
"V igri je resnično velik denar. Če bi bil kot kolesar na njegovem mestu, potem bi najbrž storil podobno," je še dejal Amadio, ki je poudaril, da bo ekipa Nibalija na letošnji dirki po Franciji vseeno podprla. Mu nudila vso pomoč. Nibali se je po zmagi na dirki Tirreno-Adriatico in potem, ko je po izvrstni predstavi na klasiki Liege-Bastogne-Liege zasedel drugo mesto, odločil, da na Giru ne nastopi. Vso pozornost je namreč usmeril v priprave na Tour de France.

"Vsi smo profesionalci. Mi in on. Zgodbo želimo zaključiti na lep način. Prepričan sem, da lahko Vincenzo na Touru dobro dirka," je še zaključil Amadio, ki tako očitno ni našel skupnega jezika z menedžerjema Nibalija. To sta namreč v Italiji zelo poznana Johnny in Alex Carrera.

vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ