Nibalijeve skrbi: Kako bo s hrbtom?

Nibalijeve skrbi: Kako bo s hrbtom?
29.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vincenzo Nibali trenutno nastop na dirki po Španiji, a je daleč od prave forme. Zdaj pa je izrazil zaskrbljenost, če se bo sploh še lahko vrnil na raven, na kateri smo ga vajeni na največjih dirkah.

»Kaj naj naredim? Trpim kot pes. Če bi bil v moji koži nekdo z drugačnim karakterjem, bi šel že domov, obupal. Sam pa sem tukaj, vztrajam,« je za Gazzetta dello Sport dejal Vincenzo Nibali. Trenutno je 63. Za vodilnim Molardom zaostaja za 13 minut in 34 sekund. Spomnimo. Nibali je zaradi gledalca grdo padel na dirki po Franciji, medtem ko se je vzpenjal na Alpe d'Huez. Do cilja 12. etape je sicer prišel, vendar pa je utrpel poškodbo vretenc.

S treningi je lahko začel zelo pozno, na Vuelti pa išče vrnitev in se tako pripravlja na svetovno prvenstvo. Poškodba pa ga še vedno ovira, saj čuti bolečine v hrbtu: »Težava je hrbet. Ko sem dlje časa na kolesu, me boli. Nisem razočaran nad rezultati. Zaskrbljen sem. Hrbet mi povzroča težave, sam pa ne morem nič narediti. Skrbi me tudi za prihodnost. Vprašanje je, če se bo stanje izboljšalo in bo tako, kot je bilo pred nesrečo? Nimam odgovorov, ki bi me zadovoljili.« Kljub vsemu je potrdil, da je do svetovnega prvenstva še dovolj časa za pripravo: »Pozitivne stvari? Dobro se regeneriram in noge niso težke, vendar pa moram rešiti težave s hrbtom.«

Značke: Cestno, Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ