Nik Čemažar deseti na evropskem prvenstvu

Nik Čemažar deseti na evropskem prvenstvu
15.09.2016 AVTOR: D. Z.
Evropsko prvenstvo se je začelo s tremi preizkušnjami v vožnji na čas. Nik Čemažar deseti mladinec.

Začelo se je evropsko prvenstvo v kolesarstvu, ki poteka v francoskem Plumelecu. Letos bodo prvič nastopili tudi člani, a prvi dan je bil namenjen trem mlajšim kategorijam. Seveda so se najprej pomerili v kronometru.

Največ uspeha so Slovenci poželi med mladinci, ki so se pomerili na 25,4 km dolgi progi. Alexys Brunel je bil s časom 35:58 najboljši. Francoz je ugnal Švicarja Marca Hirschija in Norvežana Iverja Knottena. Najboljši Slovenec je bil Nik Čemažar na desetem mestu. Izgubil je 46 sekund in je bil še zadnji, ki je za zmagovalcem zaostal za manj kot minuto. Jaka Primožič je bil 28.

Mlajši člani so morali premagati 24,5 km. Prepričljivo in pričakovano najboljši je bil Lennard Kamna, s časom 33:59. Italijan Flippo Ganna je bil drugi, tretji pa Francoz Remi Cavagna. Izidor Penko je zaostal za 2:13 in zasedel 21. mesto. Jon Božič je zaostal za 5:03. Dovolj za 43. mesto.

Mladinke so se pomerile na 12,7 km dolgi preizkušnjo. Zmagala je Lisa Morzenti, ki je premagala rojakinjo iz Italije Alessio Vigilio. Tretja je bila Francozinja Juliette Labous. Karin Penko je bila 27., Katja Kerpan pa 31.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ