Nova dolgoročna pogodba

Nova dolgoročna pogodba
18.04.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Jumbo Vismi so v teh dneh zelo dejavni. Na domači dirki Amstel Gold Race jim ni šlo, zato pa se lahko pohvalijos podaljšanjem pogodbe z zmagovalcem dirke po Franciji.

"Za mano je fantastično potovanje z ekipo, ki me je podpirala na vsakem koraku in mi pomagala, da sem postal kolesar, kot sem zdaj."

V ponedeljek so pri Jumbo Vismi predstavili dres, ki ga bodo kolesarji vozili na dirki po Franciji. Tam bo lansko zmago branil Jonas Vingegaard. Danec pa je z ekipo, s katero je dosegel največji uspeh zdaj še podaljšal pogodbo. Iz ekipe so sporočili, da bodo sodelovali vsaj do konca sezone 2027.

"Za mano je fantastično potovanje z ekipo, ki me je podpirala na vsakem koraku in mi pomagala, da sem postal kolesar, kot sem zdaj," je v uradni izjavi za javnost dejal Jonas Vingegaard. Prejšnja pogodba je obe strani vezala do konca leta 2024. "Vsak dan drug drugega preganjamo, da postanemo še boljši in tu lahko do konca razvijem svoj potencial. Skupaj bomo zagotovo doseli še višjo raven. Veselim se nadaljne rasti skupaj z ekipo," je še dejal Vingegaard.





V ekipo je prišel leta 2019. Dve leti kasneje je bil že drugi na dirki po Franciji. Lani je dirko po Franciji dobil pred Tadejem Pogačarjem in Geraintom Thomasom. "Ob prihodu je bil še neobdelan diamant. Skupaj smo se izjemno razvili in dobili dirko po Franciji. Jonas je pomemben člen pri doseganju naših ciljev, če želimo ohraniti mesto na vrhu," je dejal glavni mož Jumbo Visme Richard Plugge.



Letos je 26-letni Vingegaard že dobil uvodno etapno dirko O Gran Camino. Potem je bil tretji na dirki Pariz-Nica, ki jo je prepričljivo dobil Tadej Pogačar. Medtem ko Pogačar blesti na enodnevnih dirkah, pa se Vingegaard posveča zgolj etapnim. Šel je tudi na dirki po Baskiji in jo dobil, zdaj pa so vse njegove misli usmerjene v pripravo na dirko po Franciji. Predtem bo nastopil še na dirki po Dofineji.

"Tour je nekaj posebnega. Občutek, ko sem stal na vrhu je fantastičen. Cilj je, da poskušam čim večkrat zmagati. Na Touru, pa tudi na ostalih dirkah. Zame je zelo pomembno, da bom lahko v tej ekipi še naslendjih pet let. Na ta način sem pomirjen in se lahko še bolj osredotočim na zastavljene cilje," je še dejal Vingegaard. Sicer pa so pri Jumbo Vismi podaljšali pogodbo tudi s Christophom Laportom, ki je bil letos odličen na enodnevnih klasikah in je pomemben člen te ekipe.





Zanimivo. Pri ekipi podaljšujejo pogodbe s kolesarji, čeprav bodo naslednje leto izgubili glavnega sponzorja. Jumbo je namreč sporočil, da se umika z mesta glavnega sponzorja. Kdo bo zapolnil to mesto še ni znano. V nadaljevanju sezone so si zastavili dva pomembnejša cilja: Dirko po Italiji s Primožem Rogličem in dirko po Franciji z Jonasom Vingegaardom. Primož Roglič ima pogodbo podpisano do konca sezone 2025, Jan Tratnik pa do konca sezone 2024.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ