Nove tehnologije: Skozi oči sprinterja

Nove tehnologije: Skozi oči sprinterja
13.05.2014 AVTOR: D. Z.
Predvsem pri moštvu Giant Shimano očitno stopajo v korak s časom. Tu je posnetek sprinta Johna Degenkolba. Seveda z njegove perspektive.
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson je že pred časom poudaril, da pri krovni organizaciji preučujejo možnosti uporabe novih tehnologij pri prenosih kolesarskih dirk. 

Na dirki po Flandriji že nekaj let lahko opazujemo reakcije nekaterih športnih direktorjev v spremljevalnih avtomobilih, a dlje kot to do zdaj še niso prišli. Najbrž pa bo prej ali slej prišlo do uporabe manjših kamer na kolesih.

Prav za tak poskus so se zdaj odločili pri moštvu Giant Shimano. In zdaj so nam ponudili izjemne posnetke. Govorimo o prvi etapi dirke po Kaliforniji. Tam smo videli izjemen sprint, v katerem je bil na dobri poti do zmage prav član Giant Shimana John Degenkolb.

A tik pred črto, zares za malenkost, ga je uspel prehiteti Mark Cavendish. Uporabnik ShimanoRace TV je na youtube zdaj naložil video posnetek tega sprinta. Seveda ne tistega iz uradnega prenosa. Dvema kolesarjema Giant Shimana so na kolesa montirali manjše kamere, ki so posnele zaključek 1. etape na dirki po Kaliforniji.

Pri tem niso uporabljali tako zelo popularne kamere GoPro, ampak svojo, Shimanovo kamero. Posnetki so izjemni, predvsem pa dobimo pravi občutek, kako hitro gre v sprinterskih zaključkih. Posnetki so z dveh koles. Kolesa Koena De Korta in kolesa Johna Degenkolba.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ