O Rogliču: "V naslednjih letih bo na višku moči"

O Rogliču: "V naslednjih letih bo na višku moči"
11.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Primož bo zagotovo dobil novo priložnost in v naslednjih letih bo na višku moči." To so besede enega izmed vodilnih mož pri moštvu Jumbo Visma Merijna Zeemana.

Merijn Zeeman je eden izmed glavnih ljudi v moštvu Jumbo Visma. Če se glavni direktor Richard Plugge ukvarja predvsem s sponzorji, se Zeeman veliko več posveča kolesarjem.

Po izjemni sezoni za nizozemsko ekipo - sezono je končala tudi na prvem mestu med ekipami in je tako prehitela Deceuninck Quick Step - se je Zeeman oglasil in povedal nekaj več tudi o prvemu kolesarju na lestvici UCI. Torej o Primožu Rogliču.



"Primož bo zagotovo dobil novo priložnost in v naslednjih letih bo na višku moči. Vendar pa se tudi zavedamo, da se bomo soočili z močnimi konkurenti. Nekateri mladi kolesarji prihajajo, tako da se obetajo hudi boji. Vendar pa verjamem, da se je tudi Primož razvil. Kot ekipa pa tudi rastemo," je Zeeman dejal za cyclingnews.com.

Seveda ima Roglič za sabo izvrstno sezono z 12 zmagami. Na dirki po Franciji mu je zmago v sobotni etapi odnesel Tadej Pogačar in Roglič je bil razumljivo razočaran. Mnogi so dejali, da bi takrat lahko končal sezono, a se je vrnil s šestim mestom na svetovnem prvenstvu. Potem je dobil klasiko Liege-Bastogne-Liege. Šel je še na Vuelto in ubranil lansko zmago.



"Lani je dobil prvo tritedensko dirko. Vrnil se je, potem ko je na Giru zbolel. Na lansko Vuelto pa je prišel odlično pripravljen, saj je bil na višini. Pred Vuelto ni dirkal in je bil svež. Letos pa je na Touru doživel največje razočaranje v karieri. Potem pa je dobil Vuelto in veliko klasiko. To je neverjetno," je o Rogliču še dejal Zeeman:

"Vedno sem ga spoštoval in privilegij je, da sem lahko del njegove poti. Vseskozi se uči, zapisuje si stvari, kot športnik pa raste in postaja vse boljši. Je najboljši zgled, kar sem ga kdaj videl." Seveda se je Zeeman spomnil tudi dogodkov pred dirko po Franciji. Primož Roglič je bil prepričljiv. Dobil je dirko po Ainu, potem pa je tik pred končno zmago zaradi padca in poškodbe odstopil z dirke Criterium du Dauphine.



Sledil je boj s časom, če je želel priti na Tour: "Po padcu je bil v hudih bolečinah. V Tignesu sem bil z njim in videl sem, kako se je boril s to poškodbo. Že samo to, da je prišel na Tour, je bila zanj zmaga. Resnično je psihološko zelo močan." Zeeman je priznal, da so bili po Touru vsi zelo razočarani, saj so celotno sezono posvetili pripravam na Tour:

"Ta občutek je še vedno prisoten, saj je bilo to pred mesecem in pol. Ko je na Vuelti napočil čas za zadnji tekmovalni vikend, Primož pa ni bil več tako dober, smo vedeli, da to ni idealno. Vendar pa smo dirkali s strastjo in motivacijo. Seveda smo bili nervozni, vendar pa smo imeli močno ekipo, tako da smo lahko imeli vse pod nadzorom in smo lahko Primoža pripeljali v zaključke. Po sobotni etapi smo si oddahnili."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ