Ob pravem trenutku na pravem mestu (VIDEO)

Ob pravem trenutku na pravem mestu (VIDEO)
08.03.2021 AVTOR: DZ, foto: Strade Bianche

Mathieu Van der Poel. Zmagovalec dirke Strade Bianche. Kako hitro je zares odpelja zaključni vzpon? Posnetek, ki pokaže pravo sliko ...

Sobota je minila v znamenju dirke Strade Bianche. Na startu te dirke se vsako leo zberejo številni šampioni. Od zmagovalcev tritedenskih dirk do mojstrov za enodnevne klasike. Zaradi nadvse pestre trase z 11 makadamskimi odseki lahko zelo raznovrstni kolesarji upajo na uspeh.







Spet smo videli izjemno vožnjo Tadeja Pogačarja, ki je na koncu osvojil sedmo mesto. Za zmago pa so se na zadnjem vzponu udarili trije - Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe in Egan Bernal. Potem pa smo videli akcijo, kot jo resnično malokdaj vidimo. Van der Poel je na najstrmejšem odseku na ulici Santa Caterina, ki vodi do osrednjega trga v Sieni ostro napadel.



Kamere, ki so dirko spremljale v živo so to pokazale predvsem z vrha. A helikopterski posnetek prav veliko dogajanja v ne pokaže, saj je ulica stisnjena med hiše. Kamera z motorja pa je sledila Alaphilippu, ki na Van der Poelov napad ni imel odgovora. Zato pa je eden izmed redkih gledalcev - Siena je v rdečem območju zaradi novega koronavirusa - stal na pravem mestu. Prav na odseku, kjer je naklon 16-odstoten in prav tam, kjer je Van der Poel napadel.





"To je napad Van der Poela na Santa Caterini. Strah me je," je v šali zapisal novinar Tommaso Lorenzini na twitterju. Ob objavi pa je priložil še posnetek tega napada: “Upam, da ne bodo niti pomislili na to, da bi kdaj spremenili traso ali pa dolžino dirke. Popolna je. Samo poglejte kolesarje, ki so se borili za zmago. To je dirka za skorajda vsakogar. Čista čarovnija. Prava kolesarska poezija.” Van der Poel je na koncu za pet sekund ugnal Alaphilippa in za 20 Bernala.




Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ