Obal in Jenko med boljšimi na Madžarskem

Obal in Jenko med boljšimi na Madžarskem
29.05.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Obal je dirko GP Gemenc končal na desetem mestu. S tretjim mestom se je na kriteriju izkazal Robi Jenko.

Etapna dirka druge kategorije za VN Gemenca se vrača v koledar kolesarskih prireditev. Zadnjič so jo organizatorji organizirali leta 2009, zdaj pa jim je tridnevno preizkušnjo spet uspelo izpeljati.

Na dirki so nastopili tudi kolesarji moštva MebloJOGI Kult Solkan. Dva kilometra dolg prolog v Szekszardu je dobil Filippo Tagliani, medtem ko je bil Marko Pavlič šesti. Sledila ja 130 kilometrov dolga in nadvse zahtevna etapa s startom in ciljem v Szekszardu. Tudi to je dobil Italijan Filippo Tagliani, ki je na cilj prišel sam in je tako potrdil premoč na tej dirki. Primož Obal je s 24 sekundami zaostanka zasedel deveto mesto.

Sledila je vsega 105 kilometrov dolga zadnja etapa, ki jo je v sprintu dobil Alessio Brugna, medtem ko je Robi Jenko zasedel sedmo mesto. Dirko je dobil Tagliani. Drugi je bil Peter Kusztor, tretji pa Jodok Salzmann. Primož Obal je bil deseti. Zaostal pa je za 56 sekund. Marko Pavlič je dirko končal na 14. mestu. Organizatorji so zvečer izpeljali še kriterij. Tudi to preizkušnjo je dobil Tagliani, medtem ko jo je na tretjem mestu končal Jenko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ