Obeta se tlakovani spektakel. Tudi deževni?

Obeta se tlakovani spektakel. Tudi deževni?
08.07.2014 AVTOR: D. Z.
Peta etapa na dirki po Franciji bo zares nekaj posebnega. Devet tlakovanih odsekov v skupni dolžini dobrih 15 km.

Etapa se bo začela v Ypresu in končala tik pred vstopom v znameniti gozd Arenberg, natančneje v kraju Arenberg Porte du Hainaut. Etapa bo dolga 155,5 km. Po preseku sodeč se zdi, da etapa ne bo nič posebnega, a trasa bo delno potekala po odsekih znamenite klasike Pariz-Roubaix. Po Veliki Britaniji, bodo kolesarji tako potovali tudi skozi Belgijo.

Odsekov sicer ne bo toliko kot na prej omenjeni klasiki, a vseeno dovolj, da se te etape vsi kandidati za rumeno majico upravičeno bojijo. Tlakovanih odsekov bo devet, skupno to pomeni 15,4 km tlakovanih poti. Ti se bodo zvrstili v zadnjih 70 kilometrih. Najtežji odsek bo že prvi. Znameniti Carrefour de l'Arbre, ki je označen s petimi zvezdicami, kar pomeni, da tudi na dirki Pariz-Roubaix spada med najzahtevnejše.

Zadnji odsek bo nekaj več kot pet kilometrov pred ciljem. To bo Wallers, medtem ko bo najdaljši odsek v Hornaingu. Ta bo na sporedu kot predzadnji, dolg pa bo 3,7 km. Cilj bo prav tam, kjer je bil na Touru pred štirimi leti, ko je etapo dobil Thor Hushovd. A za razliko od prave klasike, se bodo tukaj na tlakovce podali tudi kolesarji, ki vožnje po njih niso vajeni.

Prav zato lahko pričakujemo, da bo kdo že v torek izgubil možnosti za rumeno majico. Vsekakor se obeta pravi spektakel, še posebej, če se bo uresničila vremenska napoved. Pričakujejo namreč dež. Med favorite za etapno zmago vsekakor spada Fabian Cancellara, ki je poudaril, da ima proste roke, medtem ko bosta morala preostala dva mojstra takih dirk Nicki Terpstra in Sep Vanmarcke po vsej verjetnosti pomagati kapetanoma Baukeju Mollemi oziroma Michalu Kwiatkowskemu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ