Odlična Anna Plichta dirko Tour du Feminin končala na 2. mestu za ekipo BTC City Ljubljana!

Odlična Anna Plichta dirko Tour du Feminin končala na 2. mestu za ekipo BTC City Ljubljana!
11.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ekipa BTC City Ljubljana je v preteklem tednu nastopala tudi na češki dirki Tour du Feminin, kjer je blestela Poljakinja Anna Plichta.

Šlo je za štiridnevno etapno dirko Tour du Feminin na Češkem, ki je bila uvrščena v drugo kategorijo. Ekipa BTC-ja je nastopala v postavi Anna Plichta, Jelena Erić, Špela Kern, Tanja Elsner in Urška Žigart, pod svojim okriljem pa so "gostili " ekipa. 

Že v prvi etapi se je za slovensko ekipo začelo zelo dobro, saj je Anna Plichta v šprintu le za las zaostala za tretjim mestom in tako napovedala, da je pred njo zelo dober podaljšan konec tedna. Vse etape so bile namreč razgibane, a hkrati nobena ni bila res zelo težka, kolesarke pa je čakal tudi posamični kronometer.

V drugi etapi je tako prišlo da klasičnega šprinta, kjer je bila suverena kolesarka Orice - AIS Loren Rowney, izkazala se je tudi Jelena Erić s 16. mestom, Plichta pa je bila tokrat nekoliko bolj v ozadju, a še vedno v času zmagovalke. Tretji dan je kolesarke najprej dopoldne čakal 14.6 kilometra dolg kronometer, popoldne pa še 71.6 km dolga etapa. 

Kronometer je dobila Rusinja Natalia Boyarskaya, Anna Plichta pa je zaostala le 20 sekund in končala na tretjem mestu, v skupnem seštevku pa se je približala vodilni zmagovalki prve etape Cecille Uttrup Ludwig. Popoldne je slavila izkušena Jolien D'Hoore, do razlik v skupnem seštevku pa ni prišlo. 

V nedeljo je bila na vrsti še zadnja etapa, ki je bila zelo zahtevna in razgibana, Anna Plichta pa je pripravljala naskok na skupno zmago. Etapa je bila zelo dinamična, prišlo je do velike selekcije, najboljši dve kolesarki pa sta se udarili iz oči v oči. Na koncu se Poljakinji v dresu slovenske ekipe ni uspelo otresti vodilne Danke in sta skupaj prišli v cilj, Ludwigova pa je bila boljša tudi v šprintu za etapno zmago. Vseeno je novo drugo mesto in končno drugo mesto v skupnem seštevku izvrsten rezultat Anne Plichte in dobra napoved za nadaljevanje sezone. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ