Odzivi najboljših: Od najboljšega dne do razočaranja

Odzivi najboljših: Od najboljšega dne do razočaranja
10.04.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj so po koncu dirke Pariz-Roubaix povedali najboljši trije? Prva dva sta nad vsem skupaj navdušena, Van Aert pa razočaran. Van der Poel in Van Aert s tem zaključila prvi del sezone.

Mathieu Van der Poel:
To je bil eden izmed najboljših dni na kolesu. Težko opišem. Za mano je najboljša pomlad na klasikah. To je bila moja zadnja dirka v tem obdobju in lepo je končati na tak način. Danes imam rad Pariz-Roubaix. To je bilo res težko. Mislim, da je bila celo najhitrejša dirka v zgodovini. Od starta do cilja je bilo kar neverjetno, kako je šlo. Ampak, počutil sem se močnega in zadovoljen sem, da sem lahko dokončal delo ekipo. Zdi se mi, da je imel Van Aert defekt, tako da sem po tem ostal sam in sem lahko na polno vozil do cilja. Ko sem ga prehitel, sem videl, da je zmanjšal ritem. Vedel sem, da ima težave, nisem pa vedel, da je imel prazno gumo. Škoda, saj bi lahko skupaj prišla do cilja. Na žalost je to včasih del dirkanja. Povedal sem že, da za zmago potrebuješ nekaj sreče in dobre noge. Sam sem danes imel oboje.

Jasper Philipsen:
"
Še v sanjah si ne bi mislil, da se lahko tako razplete. Kot ekipa smo lahko zadovoljni, ponosni. Vse se mora iziti in danes se je. To je zelo lepo. Z Mathieujem se zelo dobro razumeva in vesel sem, da sem mu lahko na tej dirki vrnil za pretekle usluge. Dane sem se zelo dobro počutil in sem lahko odgovoril na vse napade. Vesel sem, da sem lahko odigral tako vlog. V zaključku sem bil najhitrejši za sprint, a po 260 kilometrih nikoli ne veš. To je uspeh, ki se ga bomo še dolgo spominjali. Najprej želim uživati v tem uspehu. Nekoč, še vedno imam precej let časa, pa bi rad zmagal. To pa bo ostalo v meni. Videl sem lahko, kako se Van der Poel veseli zmage. Potem pa je navijal zame v sprintu za drugo mesto."

Wout Van Aert:
"
Imel sem že veliko defektov, a boli, če ga imaš v takem delu dirke. Zaenkrat je Pekel zame preklet. Mislim, da sem pri menjavi izgubil 20 do 25 sekund. Tega proti Mathieuju v top formi ne moreš nadoknaditi. Ampak, bil sem dober in lepo je na s tako predstavo končati prvi del sezone. Ponosen sem na to, kar sem dosegel to pomlad. Lepa serija je za nami, le velika zmaga manjka. Ampak, v življenju ne gre zgolj za zmage. Pokazal sem, kaj imam v sebi in upam, da so navijači lahko uživali v tem."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ