Olimpijski kros: Najboljši povratnik Luka Mezgec, ženski dvoboj Tanji Žakelj

Olimpijski kros: Najboljši povratnik Luka Mezgec, ženski dvoboj Tanji Žakelj
12.07.2015 AVTOR: D. Z.
Članska državna prvaka v olimpijskem krosu v Kamniku sta Tanja Žakelj, ki je dobila boj z Blažo Klemenčič, in sicer cestni kolesa Luka Mezgec.

V Kamniku so spet izpeljali državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Poleg vseh mlajših kategorij, so na svoj račun spet prišli tudi člani in članice. Natančno ob 14. uri so se na sedem krogov dolgo pot podali člani. Med njimi je bil tudi član Giant Alpecina. Luka Mezgec je je iz moštva dobil zeleno luč, da lahko nastopi tudi v disciplini, v kateri smo ga lahko spremljali še preden je prestopil med cestne kolesarje.

Mezgec je po premoru po napornem prvem delu sezone ravno dobro začel priprave na drugi del sezone, v katerem bo najprej nastopil na dirki po Poljski, potem pa na španski Vuelti. Kljub vsemu je dokazal, da še vedno še kako dobro obvlada tudi gorsko kolo. Za progo je porabil uro in 35 minut. Na koncu je za 27 sekund ugnal Boštjana Hribovška (Calcit Bike Team) in Luko Tavčarja, ki je zaostal za dve minuti in 36 sekund. Sledili so Mitja Tancik, Matjaž Budin, Samo Rauter, Luka Vodopivec, Boštjan Lavtar, Lenart Noč in Jure Belak.

Med mlajšimi člani je državni prvak postal Gregor Dimic. Drugi je bil Roka Naglič, tretji pa Gregor Krajnc. Videli pa smo tudi težko pričakovani in praktično že tradicionalni dvoboj med Tanjo Žakelj (KD Rajd) in Blažo Klemenčič (Habitat). Slednja je odlično začela in si privozila že okrog 50 sekund prednosti. V drugem krogu pa je padla. Kljub temu je še dolgo vztrajala v ospredju. Potem pa jo je Tanja Žakelj uspela prehiteti. Po prevoženih šestih krogih in po eni uri in 25 minutah se je lahko veselila zaslužene zmage. Po treh letih prevlade je bila Blaža Klemenčič druga. Zaostala je za dve minuti in 17 sekund. Tina Perše je bila z več kot 16 minutami zaostanka tretja.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ